Exclusief: Hoofdrolspeler Craig Dowsett over "Blood and Honey"-sequel en zijn opmerkelijke rol als Winnie the Pooh

Films
dinsdag, 13 juni 2023 om 17:10
thumbpooh 2
In een exclusief interview met The Nerd Shepherd gaat de getalenteerde acteur Craig Dowsett dieper in op zijn rol als de kwaadaardige versie van Winnie de Pooh in de Horror/slasher-film "Winnie the Pooh: Blood and Honey". Zo komen we meer te weten over hoe hij deze unieke rol heeft bemachtigd, zijn persoonlijke gedachten over het portretteren van zo'n iconisch personage, de uitdagingen waar hij mee te maken kreeg bij het tot leven brengen van deze duistere bewerking, én meer nieuws over een mogelijke sequel!

Hoe ben je aan deze unieke en speciale rol als Winnie de Pooh gekomen? Heb je gewoon auditie gedaan?

"Ik kreeg de rol van Winnie de Pooh omdat ik eerder al had samengewerkt met Jagged Edge Productions in hun sci-fi film "The Area 51 Incident", waarin ik een ondersteunde rol had als een militaire sergeant! Van daaruit kreeg ik de hoofdrol aangeboden in de horror/slasher film "Winnie The Pooh: Blood And Honey", waarin ik de rol van Winnie de Pooh speelde. Ik hoefde geen auditie te doen voor de rol omdat ze vonden dat mijn lengte en lichaamsbouw pasten bij wat ze zochten."

Wat vind je persoonlijk van de rol? Had je je ooit voorgesteld om zo'n rol te spelen?

"Ik heb echt genoten van de rol en het spelen van deze verdraaide kwaadaardige versie van de iconische en geliefde gele beer. Het gaf echt een andere kijk op het eens zo vriendelijke karakter dat mensen kennen en liefhebben van Disney. In mijn wildste dromen had ik nooit gedacht dat ik deze rol zou spelen en de kwaadaardige Winnie de Pooh zou worden die over de hele wereld kinderjaren verpest!"
qn2yhicxq1dpv1k8lpkvhs3qqic 1140x570
Still 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' via TMDB

Welke benadering heb je gekozen voor de rol en waarom? Welk deel van jezelf komt erin terug?

"Het moeilijkste aan het spelen van de rol was om Winnie de Pooh eng te maken! Omdat hij een beetje grappig en maf is, heb ik me laten inspireren door iconische horrorfiguren zoals Micheal Myers, Jason Voorhees en Leatherface en heb ik geprobeerd ze te mixen en er mijn eigen accenten in te leggen."

De film heeft veel lof gekregen en wordt door velen beschouwd als een zeer vermakelijke film. Er zijn echter ook mensen die de horrorbewerking van het klassieke Winnie de Pooh-verhaal minder waarderen. Wat is je reactie op alle feedback die de film heeft ontvangen?

"De feedback die de film tot nu toe heeft ontvangen is geweldig! Ik bedoel, hij heeft zijn deel aan slechte kritieken van critici gehad, maar over het algemeen hebben de fans genoten van de film en nemen ze de film niet al te serieus. Het is Winnie de Pooh met een mes haha. Daarnaast waren de meeste mensen erg aardig en positief, waarvoor mijn hartelijke dank."
lmjwvlwcuv01qxzfzyvbc1prarq 1140x570
Still 'Winnie the Pooh: Blood and Honey' via TMDB

De film bevat een aantal intense en gruwelijke scènes. Is er een specifiek moment van het filmen dat je is bijgebleven, of waren er bepaalde scènes die vooral leuk waren om te filmen?

"Twee van mijn favoriete scènes uit de film zijn de autoscène waarin Pooh over Lara's hoofd rijdt. Die scène was leuk om te filmen en erg gruwelijk. Ook de auto-explosie aan het einde was een moeilijke scène om te filmen omdat het weer die nacht tegenzat. Het was erg belonend om die scène in één keer goed te krijgen en het ziet er uiteindelijk geweldig uit."

Het einde van de film suggereert dat een mogelijk vervolg niet uitgesloten is. Zou je graag nog eens terugkeren naar je rol, of geef je de voorkeur aan andere projecten?

"Een vervolg op "Winnie The Pooh: Blood And Honey" zit eraan te komen en is nu in pre-productie, geloof ik. Als ze me terug zouden vragen voor de rol van Pooh, zou ik graag opnieuw het masker opzetten. Daarnaast kunnen fans me ook zien in de Silent Studios' productie van "The House That Zombies Built", een film van Jason Wright die midden 2024 uitkomt. Ik werk op dit moment ook aan een geheim project, dus daarover binnenkort meer nieuws. Je kunt mijn Instagram account volgen voor meer nieuws en updates over mijn aankomende projecten!"
We willen Craig Dowsett ontzettend bedanken voor zijn tijd en we kijken alvast enorm uit naar een mogelijk vervolg! Benieuwd wat wij van het eerste deel vonden? Lees dan snel onze recensie.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!