Debuutfilm van Hayao Miyazaki krijgt 4K-heruitgave én bioscooprelease

Films
vrijdag, 23 februari 2024 om 14:45
ghibli
Op 4 april staat een iconisch stukje animatiegeschiedenis op het punt om een indrukwekkende terugkeer te maken naar het witte doek. Studio Ghibli's oprichter en meesteranimator, Hayao Miyazaki, bracht 45 jaar geleden zijn eerste speelfilm uit, Lupin III: The Castle of Cagliostro. Om deze klassieker uit 1979 te eren en een nieuwe generatie kijkers te betoveren, is de film nu met zorg gerestaureerd in verbluffende 4K-kwaliteit.
De heruitgave van deze animeklassieker is slim, vooral gezien de huidige populariteit van Miyazaki's recente werk, The Boy and The Heron. Met deze restauratie krijgen zowel doorgewinterde fans als nieuwkomers de kans om het vroege meesterwerk van Miyazaki op het grote scherm te ervaren.
Hayao Miyazaki, die eerder al met films zoals Spirited Away en Howl's Moving Castle lof oogstte en meerdere Oscars in de wacht sleepte, wordt terecht beschouwd als een legende in de wereld van de Japanse animatie. Lupin III: The Castle of Cagliostro biedt niet alleen een kijkje in Miyazaki's kunstenaarschap in zijn beginjaren, maar ook een boeiend verhaal dat zijn veelzijdigheid als filmmaker weerspiegelt.
In de film zien we Lupin III, de meesterdief, geconfronteerd worden met zijn grootste uitdaging. Wat begint als een kraak in het afgelegen Cagliostro, evolueert tot een meeslepend avontuur wanneer hij prinses Clarisse tegenkomt, die tegen haar wil wordt gedwongen te trouwen met de sinistere graaf Cagliostro. Lupin, bijgestaan door zijn trouwe metgezellen Jigen, Fujiko, en Goemon, moet een kasteel doorkruisen vol valstrikken, een dodelijke kerker en een leger huurmoordenaars om het meisje te redden en de geheimen van het kasteel te onthullen.
Vanaf 4 april kunnen animeliefhebbers zich onderdompelen in de prachtige wereld van Lupin III: The Castle of Cagliostro. De heruitgave is een viering van het erfgoed van animatiekunst die voortkomt uit de pen van de legendarische Hayao Miyazaki. Mis deze kans niet om de klassieker, mooier dan ooit tevoren, te ervaren op het witte doek.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!