De langverwachte laatste film met Star Wars-icoon Carrie Fisher gaat deze maand in première

Films
donderdag, 15 juni 2023 om 10:34
xv7kfz4tw3hn6q4xtzgu5vdubha
Na een zware pre-productie heeft Wonderwell, de laatste film waarin Carrie Fisher te zien is vóór haar overlijden in 2016, eindelijk een releasedatum gekregen. De fantasyfilm, geregisseerd door Vlad Marsavin, laat Fisher schitteren naast zangeres Rita Ora (Fifty Shades of Grey), Nell Tiger Free (Servant), Sebastian Croft (Heartstopper) en Kiera Milward. "Wonderwell" zal vanaf 23 juni een beperkte vertoning hebben in AMC-theaters in de VS, gevolgd door een naar verluidt spoedige digitale release.
De film wordt omschreven als: "een sprookje over volwassen worden, dat zich afspeelt in het hedendaagse Italië en een denkbeeldig rijk daarachter. Wonderwell volgt Violet, een naïef en nieuwsgierig 12-jarig meisje, op een spannende reis die haar wereld voorgoed zal veranderen." De film, die slechts zes weken voor het overlijden van Fisher werd afgerond, heeft te maken gehad met een reeks vertragingen als gevolg van de COVID-19-pandemie en de voltooiing van de visuele effecten, wat het budget van de film heeft doen oplopen.
Marsavin vertelde aan Deadline dat de reis "die we als filmmakers met deze film hebben gemaakt, net zo gevaarlijk is geweest als die van de film zelf." De visuele effecten van een film van deze omvang kosten volgens Marsavin veel tijd, "we werden uitgedaagd door Covid-lockdowns en natuurlijk het overlijden van onze geweldige Carrie Fisher. Nu is het de perfecte tijd om haar magische momenten op het scherm als Hazel te delen." Wonderwell zal een eerbetoon bevatten aan de overleden actrice.
uuyvaqpyasthpm8dfzblctnqixj 1140x570
Still 'Wonderwell' via TMDB
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!