Cult klassieker uit '90s krijgt een remake met Oscar-genomineerde actrice June Squibb

Films
donderdag, 29 februari 2024 om 17:40
wat
De eerste trailer van de aanstaande remake van de cultkomedie uit 1991, Don’t Tell Mom the Babysitter’s Dead, is onthuld. Onder leiding van regisseur Wade Allain-Marcus en met een cast die schittert met talenten als de Oscar-genomineerde June Squibb en tv-persoonlijkheid Nicole Richie, belooft deze moderne herinterpretatie een frisse kijk op het geliefde origineel.
De trailer introduceert June Squibb als de onvergetelijke babysitter wiens onverwachte overlijden de zorgeloze zomerplannen van de Crandell-siblings abrupt verstoort. De synopsis onthult dat de moeder van het gezin, overweldigd en op zoek naar rust, de verantwoordelijkheid voor haar kinderen toevertrouwt aan een knorrige oppas. Het onvoorziene overlijden plaatst de kinderen in financiële problemen, waardoor de zeventienjarige Tanya Crandell gedwongen wordt de rol van volwassene op zich te nemen.
Om de touwtjes aan elkaar te knopen, neemt Tanya een baan aan als uitvoerend assistent bij een modebedrijf, waar ze onvermijdelijk wordt geconfronteerd met de uitdagingen van volwassenheid en ouderschap. De ensemblecast, bestaande uit getalenteerde acteurs als Jermaine Fowler, Simone Joy Jones, en anderen, brengt een diverse dynamiek naar het scherm.
Geproduceerd door Juliet Berman, Juliana Maio, Justin Nappi, en Oren Segal, met Tyra Banks als uitvoerend producent, is de remake een samenwerking tussen Treehouse Pictures, Lighthouse Productions, SMiZE Productions, en BET Studios.
Terwijl het origineel uit 1991 aanvankelijk gemengde recensies ontving, verwierf het later een toegewijde fanbase. De beslissing om dit tijdloze verhaal te hervertellen met een diverse cast is gewaagd en lijkt wellicht overbodig. De film zal dan ook waarschijnlijk de nodige kritiek kunnen verwachten. Een film met een volledig blanke cast die opnieuw wordt gemaakt met een cast van kleur is vragen om ophef. Het is nog niet duidelijk of de film ook een Nederlandse bioscooprelease zal krijgen. Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!