Biografische Documentaire over 5-voudig Grammy-winnaar vanaf vandaag nieuw op Netflix

Films
woensdag, 29 november 2023 om 15:59
tdht6qeyboqxbcn4bkju0jdpyjx scaled
Vanaf vandaag is op Netflix de langverwachte biografische documentaire "American Symphony" te zien, een meeslepend portret van multi-instrumentalist Jon Batiste, die in 2022 de meest gevierde artiest van het jaar was met maar liefst elf Grammy-nominaties.
"American Symphony," geregisseerd door Matthew Heineman, biedt een intiem kijkje in het leven van Jon Batiste gedurende een jaar. De film legt niet alleen de hoogtepunten van zijn muzikale carrière vast maar werpt ook een diepgaande blik op de persoonlijke uitdagingen waarmee Batiste en zijn partner worden geconfronteerd. Het is een ontroerend portret van twee onnavolgbare kunstenaars op een kruispunt van leven en dood, een diepgaande meditatie over kunst, liefde en het creatieve proces.
tmctztvqnsqcgjl8bgdzqh1fqsa 1140x570
Still 'American Symphony' via TMDB
De documentaire, die zijn wereldpremière beleefde op het 50e Telluride Film Festival op 31 augustus 2023, is geschreven, gefilmd en bewerkt door Matthew Heineman. Na de wereldpremière werden de distributierechten van de film al snel verworven door Netflix en Higher Ground Productions.
"American Symphony" is een krachtig verhaal over doorzettingsvermogen, liefde en de kracht van kunst om te verbinden. Mis deze indrukwekkende film niet en duik in het verhaal van Jon Batiste. Nu te zien op Netflix! Bekijk hieronder de trailer.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!