The Nerd Shepherd

Film by the Sea viert jubileum met indrukwekkende filmselectie

Foto 'Film by the Sea 2019' via Wikimedia Commons

Het jubileum van Film by the Sea brengt film, muziek en discussie naar de kust van Zeeland.

Film by the Sea, het vierde grootste filmfestival van Nederland, markeert een mijlpaal met zijn 25e jubileumeditie die plaatsvindt van 8 tot en met 17 september 2023. Het festival, gehouden in Vlissingen en verspreid over verschillende steden in Zeeland en Noord-Brabant, staat bekend om zijn diverse filmselectie en culturele betekenis in de regio.

Unicorn Wars
Still 'Unicorn Wars' via unicornwarsthefilm.com

Muzikale intermezzo met Kid Creole and the Coconuts

Dit jubileumjaar belooft een bijzondere viering te worden, met een line-up van Nederlandse films die de aandacht trekken en een uniek muzikaal optreden om het feest compleet te maken. Om het 25-jarig bestaan van Film by the Sea te vieren, zal het CCXL-theater in Vlissingen het toneel zijn voor een optreden van Kid Creole and the Coconuts op zondag 10 september. Deze legendarische Amerikaanse band zal een muzikale hoogtepunt vormen tijdens het festival.

Een magische line-up

Een reeks filmpremières staat op het punt om de festivalbezoekers te betoveren. Enkele van deze films, waaronder “Unicorn Wars” en “Dead Shot,” hebben al indruk op ons gemaakt, en we zullen binnenkort gedetailleerde recensies delen. Naast deze internationale releases biedt het festival ook een platform voor Nederlandse films, waarbij “Onder de Blote Hemel” opvalt. Bovendien kunnen filmliefhebbers tijdens het festival genieten van klassiekers zoals “The Exorcist (Directors cut)” en “Goodfellas.”

GoodFellas
Still 'GoodFellas' via TMDB

Platform voor nieuw talent

Naast de grote publiekstrekkers geeft Film by the Sea ook ruimte aan opkomend talent. Het festival presenteert jaarlijks een selectie Zeeuwse films in het programmaonderdeel “Zeeuws Licht.” Dit jaar zijn 24 titels geselecteerd, variërend van korte en lange documentaires tot korte fictiefilms. De openingsfilms, Alto, Respect en De zwarte stem, verkennen thema’s als muziek, racisme en apartheid, en nodigen het publiek uit tot diepgaande reflectie.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Film by the Sea viert de verjaardag van de eerste Pirates of the Caribbean met een gratis openluchtvoorstelling op het strand. Het is een kans om opnieuw te genieten van de iconische Jack Sparrow, gespeeld door Johnny Depp, die de piratengenre opnieuw definieerde en de sterstatus verwierf. De film begint om 20.30 uur, en reserveren is niet nodig voor deze gratis strandbioscoop!

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
Still 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl' via TMDB

Hoe duur was de suiker

Op woensdag 13 september wordt de serie “Hoe duur was de suiker” tijdens Film by the Sea integraal vertoond in aanwezigheid van de Surinaamse auteur Cynthia McLeod en regisseur/scenarioschrijver Jean van de Velde. Deze serie vertelt het verhaal van twee halfzusjes, Sarith en Mini-Mini, in een tijd van slavernij en plantageleven. De vertoning zal bijdragen aan de belangrijke discussie over het slavernijverleden.

Meer informatie over Film by the Sea

Voor het volledige programma en meer informatie kun je terecht op de officiële website van Film by the Sea. Het Film by the Sea Festival 2023 belooft festivalgangers te betoveren met een reeks exclusieve filmpremières die de lat hoog leggen. We hebben al een voorproefje gehad van enkele van deze cinematografische parels en we kunnen niet wachten om onze recensies met jullie te delen. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen