Bethesda vereeuwigt "Starfield"-fan met hartverwarmend eerbetoon

Games
zaterdag, 02 september 2023 om 9:55
starfield liveaction still8 scaled
Het universum van Starfield mag dan wel onmetelijk zijn, met sterrenstelsels vol avonturen en geheimen om te ontdekken, maar soms schittert er een heel bijzondere ster aan de hemel. Dit is het verhaal van een eerbetoon aan een Starfield-fan die niet langer onder ons is, maar wiens passie voor de werelden van Bethesda altijd zal voortleven.
starfield 04 mountains 1140x570
Still 'Starfield' via Bethesda

Herinnering aan Alex Hay

De gamewereld staat bol van mysteries en geheimen, en Bethesda staat bekend om hun liefde voor het verstoppen van kleine knipogen en details in hun spellen. Het lijkt erop dat spelers nog vele jaren kleine verwijzingen en toevoegingen in Starfield zullen ontdekken, maar er is er al één die ons tot tranen heeft geroerd. Bethesda heeft namelijk een ontroerend eerbetoon gebracht aan Alex Hay, een langdurige fan van spellen als Morrowind, Oblivion, Skyrim en de Fallout-serie. Alex is enkele maanden geleden overleden aan kanker, maar is nu vereeuwigd door Bethesda in hun nieuwe game Starfield.
Het eerbetoon aan Hay is te vinden in de vorm van een kort bericht dat op het Eye te vinden is, precies aan de rechterkant als je binnenkomt. Het bericht draagt de titel "Alex Hay's Note" en luidt: "To all my fellow explorers. i'm always with you. out there in the starfield. Love always. Alex Hay"

Boodschap in de sterren

Het is een eenvoudig, maar ontroerend eerbetoon aan een fan die het niet heeft gehaald tot de voltooiing van de ontwikkeling van Starfield. Toen de releasedatumtrailer van Starfield in maart werd uitgebracht, plaatste Hay een bericht waarin hij liet weten dat hij "een beetje teleurgesteld was door de onthulling van de datum," omdat hij "dit project al jaren volgde en nu lijkt het erop dat ik het niet kan spelen."
Het eerbetoon aan Alex Hay in Starfield is een herinnering aan de kracht van gemeenschap en de impact die videogames kunnen hebben op mensenlevens. Ook al is Alex niet meer fysiek bij ons, zijn geest zal altijd voortleven in het universum van Starfield, waar hij zich nu bevindt als een deel van de sterrenhemel die hij zo graag wilde verkennen.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!