The Nerd Shepherd

Exclusief: “The Ice Man” – De Wim Hof-film houdt stand ondanks controverse

the_iceman_wim_hof_jeroen_nieuwhuis

Een geplande biografische film over “Superhuman” Wim Hof, ook wel bekend als “The Ice Man”, gaat ondanks recente controverse rondom de Nederlander gewoon door. Eerder deze week kwam Wim Hof in het nieuws vanwege het tragische overlijden van een meisje in de VS na het uitvoeren van ademhalingsoefeningen van de beroemde “extreme atleet”. De vader van het meisje heeft besloten een schadeclaim in te dienen tegen Hof en zijn bedrijf, waardoor er een gevoelige situatie is ontstaat.

Pre-productie

Het productiebedrijf “Genesius” heeft exclusief gereageerd op de situatie en bevestigt in een verklaring aan The Nerd Shepherd dat de film “The Ice Man” momenteel gewoon in de pre-productiefase zit. Dit is een flinke opsteker voor de Nederlandse Wim Hof, aangezien de gevoeligheid rondom het incident in de VS vragen opriep over het voortzetten van de filmproductie. Toch lijkt het erop dat de film vooralsnog ongeschonden uit de strijd komt.

Stakingen

De huidige SAG-AFTRA-stakingen in de Verenigde Staten kunnen daarnaast ook nog eens voor enige vertraging in de productie van de film zorgen, al is het niet helemaal duidelijk in hoeverre de film geraakt wordt door de stakingen. De exacte releasedatum van “The Ice Man” is nog niet bekend, maar het is in iedergeval duidelijk geworden dat de film er zeker komt.

LEES OOK | Opstand in Hollywood: Epische staking veroorzaakt de grootste opschudding in 60 jaar

foto Wim Hof
Foto 'Wim Hof' via Wikimedia Commons

Waargebeurd verhaal

De biopic “The Ice Man” belooft een waarheidsgetrouw verhaal te zijn over het leven van Wim Hof, een Nederlandse extreme atleet die bekend staat om zijn uitzonderlijke prestaties. De hoofdrol van Wim Hof wordt vertolkt door de getalenteerde acteur Joseph Fiennes. De film wordt geleid door regisseur Kevin Macdonald en geschreven door Jeff Pope.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen