The Nerd Shepherd

Robin Williams nog één keer te horen als ‘Genie’ in de nieuwe Disney-film “Once Upon a Studio”

Once Upon a Studio

Disney viert haar honderdjarig bestaan met een bijzondere korte film, genaamd “Once upon a studio,” waarin meer dan vijfhonderd bekende animatiefiguren te bewonderen zijn. Wat deze viering extra speciaal maakt, is de terugkeer van de geliefde Robin Williams als Genie uit “Aladdin,” en dat zonder de hulp van kunstmatige intelligentie.

Regisseurs Dan Abraham en Trent Correy hebben maar liefst veertig originele stemacteurs weten te strikken, waaronder Jodi Benson (Ariel) en Jeremy Irons (Scar), om hun personages opnieuw tot leven te brengen. Voor de overige 503 personages hebben ze gezocht naar stemacteurs die dichtbij het origineel kwamen, of gebruikten ze bestaande opnames om de stemgelijkenis te behouden.

LEES OOK | 100 jaar Disney: Vijf minder bekende Disney-films die je gezien moet hebben!

Still 'Once Upon a Studio' via TMDB
Still 'Once Upon a Studio' via TMDB

Om de authenticiteit visueel te waarborgen, werden ook originele animatoren en tekenaars ingeschakeld, zoals de tekenaar van Ursula uit ‘The Little Mermaid’. Zelfs Sneeuwwitje werd met de hand getekend, precies zoals ze eruitzag in de allereerste Disney-animatiefilm uit 1937.

“Once upon a studio”, is te zien op Disney+. Dit eerbetoon aan Disney’s rijke geschiedenis betovert zowel fans met nostalgische gevoelens als nieuwe generaties met de tijdloze magie van Disney. De terugkeer van Robin Williams’ Genie maakt deze viering extra bijzonder en toont de onvergetelijke impact van zijn legendarische vertolking.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen