The Nerd Shepherd

De toekomst van The Walking Dead Franchise: Wat kunnen we verwachten?

Still 'The Walking Dead: Daryl Dixon' via TMDB

Na een indrukwekkende looptijd van 11 seizoenen is de The Walking Dead alweer een tijdje geleden tot een einde gekomen. De franchise heeft echter niet stilgestaan en heeft ons al verschillende spin-offs gebracht, zoals Fear the Walking Dead, dat bezig is aan zijn laatste seizoen, The Walking Dead: World Beyond, dat na 2 seizoenen inmiddels is afgelopen, Tales of the Walking Dead, wat zeer waarschijnlijk ook nog wel een vervolg zal krijgen en onlangs is The Walking Dead: Dead City eindelijk begonnen. Maar waar gaat de The Walking Dead Franchise nu eigenlijk naartoe? Wat kunnen we de komende jaren verwachten en is het de moeite waard om de franchise te blijven volgen? 

Na de finale van The Walking Dead zien we een aantal hoofdpersonages terugkeren in hun eigen spin-offs. Negan en Maggie bevinden zich in New York, maar in alle eerlijkheid weet het avontuur van de twee aardsrivalen ons vooralsnog niet te boeien. De chemie tussen Maggie en Negan is zodanig uitgemolken dat de “spanning” tussen de twee niet meer geloofwaardig overkomt. We moeten dus echt moeite doen om de serie nog aan te zetten. Het lijkt vooralsnog nergens toe te leiden en voelt aan als een grote filler-aflevering die is uitgesmeerd over een hele spin-off serie.

Still 'The Walking Dead: Dead City' via TMDB
Still 'The Walking Dead: Dead City' via TMDB

Er is momenteel beperkte informatie beschikbaar over de Rick Grimes spin-off, behalve de end credit-scene in de laatste aflevering van The Walking Dead en de hints die te zien zijn in zowel The Walking Dead als de verschillende spin-offs. Het is duidelijk dat Michonne en Rick elkaar opnieuw zullen ontmoeten, aangezien dit het belangrijkste plot van het verhaal lijkt te zijn. Hoewel dit mogelijk niet in het eerste seizoen zal plaatsvinden, lijkt een hereniging van deze geliefde personages onvermijdelijk. In de mid-season finale van Fear The Walking Dead zien we ook dat Morgan Jones op zoek gaat naar Rick Grimes. Hierdoor is de kans groot dat zowel Michonne als Morgan terugkeren in de Rick Grimes spin-off.

LEES OOK | Geliefd personage uit The Walking Dead keert terug in de spannende Spin-off: “Daryl Dixon”

Alle hoop is wat ons betreft echter gevestigd op de Daryl Dixon spin-off. De beelden die we hebben gezien, brengen het authentieke, klassieke The Walking Dead-gevoel terug. Bovendien is al bekend dat de ‘walkers’ een stuk angstaanjagender zullen zijn, zoals te zien in de end-credit scene van The Walking Dead: World Beyond. In de Daryl Dixon spin-off gaat de The Walking Dead-franchise voor het eerst buiten de Verenigde Staten. Daryl bevindt zich namelijk in Frankrijk en is vastberaden om terug te keren naar de Verenigde Staten. Hoe dit zich allemaal zal ontvouwen, moeten we nog afwachten. 

Hoewel The Walking Dead Franchise een lange weg heeft afgelegd en sommige spin-offs minder aanspreken, lijkt er nog steeds potentieel te zijn voor spannende verhalen binnen dit post-apocalyptische universum. Met nieuwe spin-offs in het vooruitzicht en de terugkeer van geliefde personages, is het de moeite waard om de franchise te blijven volgen voor degenen die nog steeds geïnteresseerd zijn in de wereld van The Walking Dead.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen