The Nerd Shepherd

Cynthia McLeod onthult het verborgen verleden van Suriname tijdens Film by the Sea

film by the sea cynthia

Schrijfster Cynthia McLeod te gast tijdens Film by the Sea

Dit jaar heeft het Film by the Sea-festival in Vlissingen een bijzondere gast weten te strikken: Cynthia McLeod, de auteur van het wereldberoemde boek “Hoe duur was de suiker,” dat later werd verfilmd door Jean van de Velde. In een exclusief interview gaan we dieper in op het slavernijverleden en haar nieuwe documentaire over Elisabeth Samson, de allereerste zwarte vrouwelijke miljonair en vrijgeborene van Suriname.

In de nieuwe documentaire “The President’s Daughter & The Richest Freeborn Lady,” volgt regisseur Mildred Roethof schrijfster en icoon Cynthia McLeod op een opmerkelijke reis door ons koloniale verleden. McLeod’s queeste richt zich op het benadrukken van Elisabeth Samson, de eerste zwarte vrouwelijke miljonair en vrijgeborene van Suriname. We spraken met mevrouw McLeod over deze fascinerende nieuwe documentaire, die vanaf 24 september te zien is. 

LEES OOK | 10 meeslepende Slavernij-films die ons bewustmaken van onze geschiedenis

Cynthia McLeod
Still 'The President's Daughter & The Richest Freeborn Lady' via Film Incompany

Geschiedenis van Suriname

Het gesprek met Cynthia McLeod en de nieuwe documentaire werpen een verhelderend licht op de geschiedenis van Suriname en de opmerkelijke prestaties van Elisabeth Samson. Het Film by the Sea-festival biedt het perfecte platform om deze verhalen te ontdekken en een diepgaande reis te maken naar ons koloniale verleden. Houd onze website in de gaten, het interview met mevrouw McLeod verschijnt binnenkort.

Film by the Sea

Cynthia McLeod en regisseur Jean van de Velde, die het boek “Hoe duur was de suiker” van McLeod verfilmd heeft, waren aanwezig tijdens het festival voor een speciale vertoning. Het Zeeuwse filmfestival heeft veel te bieden en is niet voor niets al 25 jaar succesvol als het 4e grootste filmfestival van ons land. Het festival vertoont verschillende pareltjes waarvan wij er al enkele hebben gezien, zoals de slotfilm The Three Musketeers: D’Artagnan.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen