The Nerd Shepherd

Indie-filmmakers Craig Ahrens en David Espinosa over “The Crumbs” en hun eigenzinnige werkwijze (Exclusief)

The Crumbs

In de wereld van onafhankelijke films, waar creativiteit en originaliteit de boventoon voeren, staan enkele filmmakers op die erin slagen om het publiek te betoveren met hun unieke visie. Craig Ahrens en David Espinosa zijn twee van zulke indie-filmmakers die ons regelmatig weten te verbazen met hun meeslepende films. Dit bevlogen duo heeft de tijd genomen om met ons te praten over hun reis in de filmwereld, hun uitdagingen en successen.

Craig Ahrens, een SAG-AFTRA-acteur en bekroonde filmmaker, heeft zich later in zijn carrière in de entertainmentwereld gestort, na een succesvolle carrière in de financiële sector. David Espinosa heeft ervaring opgebouwd in film, televisie en toneel en heeft geschreven, geproduceerd, geregisseerd en geacteerd in diverse projecten. Samen zijn ze de beherende partners van CRA Entertainment, een productiemaatschappij voor speelfilms.

LEES OOK | 4K-heruitgave van Britse cultklassieker vanaf donderdag in de bioscoop: “Beste Britse horrorfilm ooit gemaakt”

Craig Ahrens en David Espinosa
Foto 'Craig Ahrens en David Espinosa' via TNS

Een van de uitdagingen waarmee indie-filmmakers vaak te maken hebben, is het bereiken van een breder publiek. Craig en David hebben echter een krachtige bondgenoot in hun distributeur, Indie Rights, die wereldwijd de distributie van hun films verzorgt. “Onze distributeur, Indie Rights, verzorgt de wereldwijde distributie van onze films,” leggen ze uit, wat hun vermogen om hun films naar een breder publiek te brengen aanzienlijk eenvoudiger heeft gemaakt.

Een van hun opvallende successen is de horrorfilm ‘The Crumbs’, die meer dan 173.000 kijkers heeft getrokken op YouTube. Dit is een indrukwekkende prestatie, vooral gezien het feit dat het aantal kijkers sommige Nederlandse filmreleases heeft overtroffen. “We denken dat dit te danken is aan het feit dat ‘The Crumbs’ zeer herkenbaar is voor mensen, zelfs al roept de manier waarop de personages overleven wel vragen op bij velen. De acteurs hebben allemaal uitstekend werk geleverd om hun personages tot leven te brengen,” merken ze op, waarmee ze het succes van de film verklaren.

Craig en David halen hun inspiratie uit klassieke zwart-wit horrorfilms, met een gemeenschappelijke favoriet: Frankenstein. Als het gaat om regisseurs die hen inspireren in het horrorgenre, noemen ze verrassend genoeg Alfred Hitchcock, de meester van suspense. “Onze gemeenschappelijke favoriete regisseur in het horrorgenre Alfred Hitchcock,” delen ze, waarbij ze de invloed van deze legendarische regisseur benadrukken.

The Crumbs
Still 'The Crumbs' via Youtube

Vooruitkijkend naar de toekomst, blijkt dat Craig en David een scala aan projectideeën verkennen. Hoewel ze nog niet alles willen onthullen, is het duidelijk dat hun passie voor het maken van films hen zal blijven leiden naar nieuwe creatieve hoogten. “David en ik hebben momenteel verschillende projectideeën die we aan het verkennen zijn, en we hopen binnenkort een keuze te maken in dit gebied,” zeggen ze.

Een hoogtepunt in hun filmcarrière tot nu toe is voor Craig het produceren van speelfilms met zijn zakenpartner David. Hij benadrukt: “Hoewel ik ook van acteren heb genoten, gaat er niets boven het helemaal opnieuw beginnen aan een film en deze uiteindelijk de wereld in brengen.” Hun ambitie is helder: “Meer films produceren. Eerlijk gezegd kan ik me niets voorstellen dat dit kan overtreffen,” zeggen ze vastberaden.

Voor degenen die meer willen ontdekken over het werk van Craig en David, zijn hun films beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Amazon, Freevee, Tubi, Google Play, Vudu, Apple TV, en YouTube. Hun film “The Crumbs” bekijk je hieronder volledig gratis!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen