The Nerd Shepherd

Bikkelharde boekverfilming van James Franco nu te zien op Prime Video

Child of God

Nu te zien op Prime Video: “Child of God”, een Amerikaans misdaaddrama ui 2014 onder regie van James Franco. Deze film, gebaseerd op Cormac McCarthy’s gelijknamige roman, neemt kijkers mee op een beklemmende reis naar het bergachtige Sevier County, Tennessee, in de jaren 1950. Franco, vooral bekend als acteur in films als “127 Hours”, “Planet of the Apes” en “Spider-man”, onthult hier zijn talent als regisseur in een duistere en verontrustende film.

Onder de veelzijdige regie van James Franco schittert Scott Haze als Lester Ballard. Tim Blake Nelson vertolkt de rol van Sheriff Fate, terwijl James Franco zelf en Jim Parrack te zien zijn als Jerry en Deputy Cotton. Deze door Franco en Vince Jolivette gecreëerde film beleefde zijn première op het 70e Venice International Film Festival en was eveneens te bewonderen op het 2013 Toronto International Film Festival, waar het de officiële competitie haalde.

LEES OOK  | Nieuwe trailer van “Rebel Moon” onthuld door Netflix: Zack Snyder’s antwoord op Star Wars?

Child of God
Still 'Child of God' via TMDB

“Child of God” volgt het aangrijpende verhaal van Lester Ballard, een ontwortelde en gewelddadige ziel die de verteller beschrijft als “een kind van God, net zoals jij wellicht.” Het speelt zich af in het bergachtige Sevier County, Tennessee, tijdens de jaren 1950. Ballard’s leven is een tragische strijd om buiten de maatschappelijke orde te overleven. Met het verlies van ouders en thuis, en weinig andere banden, zinkt Ballard zowel letterlijk als figuurlijk naar het niveau van een holbewoner. Zijn neerwaartse spiraal leidt hem steeds dieper in waanzin, misdaad en degradatie.

“Child of God” is meer dan een film; het is een diep psychologisch drama dat de dunne grens tussen beschaving en barbarij verkent. De beklemmende reis door het brein van een man die de grip op de realiteit verliest, gecombineerd met indrukwekkende vertolkingen, maakt dat de film blijft nazinderen. Nu te zien op Prime Video.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen