The Nerd Shepherd

Spectaculaire Spielberg-film met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks nu te zien op Netflix

Catch Me If You Can

Vanaf vandaag kunnen Netflix-abonnees genieten van de fantastische film “Catch Me If You Can,” met niemand minder dan Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen. Deze kaskraker van regisseur Steven Spielberg uit 2002 is een filmisch juweeltje dat nu op Netflix te bewonderen is, en voor degenen die deze parel nog niet eerder hebben gezien, biedt de streamingdienst nu de perfecte kans om dit meesterwerk te ervaren.

“Catch Me If You Can”  is gebaseerd op het semi-autobiografische boek van Frank Abagnale Jr., die beweert dat hij voor zijn negentiende verjaardag succesvolle oplichtingspraktijken ter waarde van miljoenen dollars heeft uitgevoerd door zich voor te doen als een piloot van Pan American World Airways, een dokter in Georgia en een officier van justitie in Louisiana. 

LEES OOK | Survival-thriller uit 2022 wordt een complete franchise

Catch Me If You Can
Still 'Catch Me If You Can' via TMDB

De verfilming van Abagnale’s boek werd overwogen kort na de publicatie ervan in 1980, maar begon pas serieus in 1997 toen DreamWorks van Spielberg de filmrechten kocht. Verschillende regisseurs, waaronder David Fincher, Gore Verbinski, Lasse Hallström, Miloš Forman en Cameron Crowe, werden overwogen om de film te regisseren voordat Spielberg besloot het zelf te doen. 

De film ging op 25 december 2002 in première en oogstte zowel kritisch als commercieel succes. Tijdens de 75e Academy Awards werden Christopher Walken en John Williams genomineerd voor respectievelijk Beste Mannelijke Bijrol en Beste Originele Muziek.

Catch Me If You Can
Still 'Catch Me If You Can' via TMDB

In “Catch Me If You Can,” het waargebeurde verhaal dat zich afspeelt in de jaren ’60 en ’70, volgen we de jonge meesteroplichter Frank Abagnale Jr. terwijl hij een leven leidt vol bedrog en oplichting. Nadat zijn ouders scheiden en hij een affaire ontdekt, loopt Frank weg en begint hij met gewaagde oplichtingspraktijken, waaronder het zich voordoen als een Pan Am-piloot en een dokter. De FBI-agent Carl Hanratty begint hem op te sporen en de film volgt hun kat-en-muisspel, waarbij Frank herhaaldelijk ontsnapt aan de vastberaden agent.

Op dit moment heeft de film een beoordeling van 8,1 op IMDb en kan dus zeker als een absolute topper worden beschouwd. In een tijd waarin het aanbod van films op Netflix soms teleurstellend kan zijn, is de film van Steven Spielberg een zeer welkome toevoeging aan de indrukwekkende bibliotheek van de streamingdienst.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen