The Nerd Shepherd

Regisseur verdedigt controversiële casting van Kevin Spacey in nieuwe film “Control”

Kevin Spacey Control

Gene Fallaize, de regisseur van Kevin Spacey’s nieuwste film Control, deelt zijn visie op het casten van de controversiële ster tijdens zijn proces. Volgens Variety heeft Fallaize “geen spijt van het casten van Kevin” en “zou hij het opnieuw doen.” Fallaize castte Spacey in zijn microbudget-thriller Control terwijl de acteur nog in afwachting was van een rechtszaak over verschillende beschuldigingen van seksueel misbruik. 

Kevin Spacey-House of Cards
Still 'House of Cards' via TMDB

Alle waarschuwingen genegeerd

Verschillende professionals uit de industrie waarschuwden de regisseur naar verluidt voor de financiële en reputatie-gerelateerde gevaren van het casten van Spacey in Control, maar hij besloot uiteindelijk toch om door te gaan met de acteur. Fallaize deed er echter alles aan om “het potentiële risico tot een minimum te beperken,” inclusief het houden van een laag budget voor de film, voor het geval het vonnis anders zou uitvallen. Omdat Spacey nog steeds “een fanbase” had en de film “verkoopaanbiedingen had vanaf het allereerste begin,” maakte de regisseur zich niet al te veel zorgen over zijn castingbeslissing.

Prettig om mee te praten

De scènes met Spacey werden afgelopen december gefilmd, en Fallaize herinnerde zich de hele ervaring als positief. Hij beschreef de acteur als “erg prettig om mee te praten” en vermeldde dat hij “aardig leek.” De filmmaker gaf wel toe dat hij niet eerder had samengewerkt met Spacey vóór Control, dus hij kon “niet zeggen hoe hij nu was in vergelijking met hoe hij was voorheen.”

Kevin Spacey
Still 'American Beauty' via TMDB

Golf van positiviteit

Na de aankondiging dat Spacey bij het project betrokken zou zijn, ontving de film aanvankelijk kritiek, maar Fallaize zei dat er toen ook al een “golf van positiviteit van Spacey’s fanbase” was. Sinds het vonnis is die respons alleen maar warmer geworden. De regisseur voegde eraan toe: “Sinds gisteren heb ik tot nu toe alleen maar positieve reacties ontvangen.” Zodra het nieuws bekend werd, feliciteerde hij Spacey “met de uitkomst” en wenste hem een gelukkige verjaardag, waarop de acteur reageerde met “een zeer korte emoji” – naar verluidt een positieve reactie.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen