The Nerd Shepherd

Nicolas Cage schittert in de epische verfilming van John Williams’ “Butcher’s Crossing”

Butcher's Crossing

Markante hoofdrol voor Nicolas Cage in "Butcher's Crossing"

Dit najaar brengt filmdistributeur Just Entertainment een opmerkelijke film naar Nederland: ‘Butcher’s Crossing’. Deze film, gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1960 van John Edward Williams, werpt een nieuw licht op een grotendeels onbekend hoofdstuk uit de Amerikaanse geschiedenis. 

Nicolas Cage in een Western is voor ons absoluut een hemelse combinatie. Dit werd eerder al duidelijk in de film “The Old Way”, en ons verlangen om “Butcher’s Crossing” te gaan zien is dan ook bijzonder groot. De film beleefde zijn première op het Toronto International Film Festival (TIFF) en komt nu eindelijk ook naar Nederland.

LEES OOK | Martin Scorsese’s nieuwste meesterwerk “Killers of the Flower Moon” onthult een gloednieuwe trailer!

Butcher's Crossing
Still 'Butcher's Crossing' via Just Entertainment

Nicolas Cage als buffeljager Miller

“Butcher’s Crossing” vertelt het meeslepende verhaal van de jonge Will Andrews, die in 1873 Harvard verlaat om op zoek te gaan naar een diepere betekenis van het leven. Zijn avontuurlijke reis brengt hem in contact met de ervaren en ambitieuze buffeljager Miller, gespeeld door Nicolas Cage. Andrews huurt Miller in om samen op zoek te gaan naar een mythische kudde buffels in de onherbergzame Rocky Mountains. Wat volgt is een gevaarlijke reis die Andrews en Miller confronteert met de ruige en meedogenloze aspecten van de wildernis.

Een wereld gedomineerd door materialisme

Het verhaal van “Butcher’s Crossing” is niet alleen een avontuur in de wildernis, maar ook een diepgaand onderzoek naar de menselijke aard en de gevolgen van menselijk handelen op de natuurlijke wereld. Het roept vragen op over hebzucht, de impact van de mens op de natuur, en de zoektocht naar betekenis in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door materialisme.

Vanaf 9 november in de bioscoop

“Butcher’s Crossing” is een film die zowel liefhebbers van avontuurlijke westerns als filmliefhebbers die op zoek zijn naar diepgaande thema’s zal aanspreken. De verfilming van de geprezen roman van John Edward Williams biedt een onvergetelijke kijk op de menselijke natuur en de impact van ons handelen op de wereld om ons heen. “Butcher’s Crossing” draait vanaf 9 november in de bioscoop. De eerste trailer kun je hier bekijken.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen