The Nerd Shepherd

Ontsnap aan de duisternis in de nieuwe game “Buried”: Geïnspireerd door de film met Ryan Reynolds

Buried

In een tijd waarin de wereld van gaming en film steeds nauwer met elkaar verweven raakt, zien we talloze voorbeelden van games die worden verfilmd, zoals de Super Mario Bros. Movie en recentelijk de Five Nights at Freddy’s-film. Hollywood lijkt echter zelden terug te grijpen naar oudere films als inspiratie voor games. Een uitzondering op deze regel is de game “Buried,” die ons meeneemt op een korte, maar intense reis die sterk doet denken aan de gelijknamige film uit 2009 met Ryan Reynolds.

De game “Buried” is een kort, verhaal gedreven avontuur dat ongeveer dertig minuten in beslag neemt. In deze tijdspanne moet je balanceren tussen het gebruik van je aansteker en je telefoon als je enige lichtbron. Wees zuinig op beide, want als ze opraken, wordt je gevangen door de duisternis. Om te ontsnappen, moet je sleutels vinden en de code kraken van een kluis om toegang te krijgen tot die sleutels. Het vangen van de sfeer van claustrofobie en wanhoop is iets waar “Buried” zeker in slaagt. 

LEES OOK | Makers delen fascinerende beelden van nauwelijks zichtbare demonische entiteit uit “The Exorcist: Believer”

Buried
Still 'Buried' via Steam

Terwijl je in het duister en de stilte van de game ronddwaalt, word je geconfronteerd met de constante dreiging van tijd en uitputting van je lichtbronnen. De atmosfeer is doordrenkt met spanning, en elk piepend geluid kan je op het puntje van je stoel doen zitten. Het spel speelt handig in op de angsten die de film “Buried” ook wist op te roepen – de angst voor de dood, het gebrek aan controle en de beperking van de ruimte.

Helaas zijn wij tijdens onze speelsessie nooit ontsnapt uit de benauwde omgeving van “Buried.” We strandden bij een van de latere puzzels, en het is niet helemaal duidelijk of dit een bug was of dat we simpelweg niet helder genoeg waren om de puzzel op te lossen. Desondanks is “Buried” een spannende game die zeker de moeite waard is om te proberen.

Buried
Still 'Buried' via Steam

De game is verkrijgbaar voor een bescheiden prijs van 2,39. Ondanks de relatief korte speelduur van iets meer dan een halfuur, biedt het een intense en onvergetelijke ervaring. Als je hebt genoten van de gelijknamige film met Ryan Reynolds, is “Buried” absoluut een aanrader. Het is een eerbetoon aan de claustrofobische sfeer en spanning van de film en laat je even deel uitmaken van de benauwde situatie van de hoofdrolspeler, wat resulteert in een indrukwekkende en beklemmende game-ervaring. Het is echter belangrijk op te merken dat de game een iets hoger horrorgehalte heeft dan de film, maar hoe dat precies zit, zul je zelf moeten ervaren. “Buried” is nu beschikbaar via Steam.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen