The Nerd Shepherd

Spraakmakende Belgische film “Zondebokken” vanaf 22 november in de bioscoop

Zondebokken

“Zondebokken” is een veelbelovende Belgische film die het historische verhaal van de beruchte Bokkenrijdersbende tot leven brengt. Honderden vrijwilligers en enkele instanties hebben de film financieel gesteund en hun tijd en toewijding eraan gegeven. De film wordt verteld in het Limburgs dialect, met ondertitels voor een breder publiek, waardoor de authentieke sfeer behouden blijft.

De film verbindt de geschiedenis van Belgisch en Nederlands Limburg op een grensoverschrijdende manier. Het eindresultaat, met toewijding van de cast en crew, brengt niet alleen een intrigerend stuk geschiedenis tot leven, maar stimuleert ook talent en betrokkenheid in de regio.

LEES OOK | Studio achter “Sound of Freedom” verrast met nieuwe Sciencefictionfilm “The Shift” (Exclusief)

Zondebokken
Still 'Zondebokken' via Zondebokken

Het verhaal van de Bokkenrijders, de meest beruchte bende uit de tweede helft van de 18e eeuw, blijft tot op de dag van vandaag relevant. De periode voor de Franse Revolutie in Belgisch en Nederlands Limburg werd gekenmerkt door misoogsten, honger, hoge inflatie, vreemde bezettingen, pandemieën en opstanden tegen de overheid, wat een sfeer van grote onzekerheid creëerde. Dit weerspiegelt opvallend de huidige tijd, waarin vergelijkbare uitdagingen worden ervaren. “Zondebokken” fungeert als een kroniek van de gewone man die altijd het onderspit moet delven, en brengt daarmee de historische parallellen met onze tijd treffend naar voren.

Zondebokken

Vanaf 22 november zal de film te zien zijn in Limburgse bioscopen, waarna deze door heel België en Nederland zal toeren. “Zondebokken” is niet alleen een boeiende historische film, maar ook een viering van gemeenschap en passie die resoneert met zowel het verleden als het heden.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen