The Nerd Shepherd

“Batgirl”-figurant klaagt Hollywoodbazen aan na bijna-doodervaring

Batgirl

Een figurant van de film “Batgirl” heeft Hollywoodproducenten aangeklaagd nadat ze bijna om het leven kwam door een heftig ongeluk met een motorfiets op de set van de gedoemde film in Glasgow. De 35-jarige Cristina Stanovici, getuigt dat ze liever was gestorven dan de pijnlijke gevolgen te moeten dragen van haar operaties na het vreselijke incident tijdens de productie van Warner Bros. vorig jaar, zo meldt The Sun.

Het ongeval veroorzaakte ernstige verwondingen aan haar dijbeen, scheenbeen, heup, bekken en duim, en ze liep ook een hoofdwond op tijdens deze beproeving op de filmset. Cristina stond op de set als figurant in nachtelijke scènes die werden opgenomen in het stadscentrum van Glasgow toen een motorfiets met camera’s haar met hoge snelheid raakte. Direct na het incident werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar ze enkele uren later een levensreddende operatie onderging.

LEES OOK | Filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah verdrietig na het zien van “The Flash”

Batgirl figurant
Still 'Batgirl' via Warner Bros.

Ze neemt momenteel juridische stappen tegen de producenten van de film en herinnert zich de woorden van de anesthesist die zei: “We hebben voor je geduimd,” en de opmerking van de chirurg dat dit een van de ergste gevallen was die hij in zijn achtjarige carrière in het ziekenhuis had gezien. Deze inmiddels vervloekte superheldenfilm, met Leslie Grace in de hoofdrol, werd later geannuleerd door de filmstudio voordat hij werd uitgebracht, terwijl Cristina nog steeds herstellende is van operaties en na 18 maanden nog steeds pijn lijdt.

Cristina heeft nu Thompsons advocaten ingeschakeld om Warner Bros., de makers van de film, aan te klagen. Ze legde uit: “Ik denk dat de veiligheidsmaatregelen op filmsets moeten worden verbeterd, vooral omdat Glasgow steeds vaker wordt gekozen als film locatie en ze uiteraard ook lokale figuranten inzetten.”

Hoewel veel fans nog altijd reikhalzend uitkeken naar de creatieve visie van de Belgische filmmakers Adil El Arbi en Bilall Fallah, is het ongelukkige lot van de film “Batgirl” helaas bezegeld. De tragedie van Cristina Stanovici voegt nu een extra laag van verdriet toe aan dit verhaal. Het is begrijpelijk dat sommigen teleurgesteld zijn over het verlies van de film, maar gezien alle negatieve publiciteit en de zware tol die sommigen hebben moeten betalen, is het misschien inderdaad beter zo. Laten we hopen dat veiligheid en het welzijn van alle betrokkenen in de toekomst altijd de hoogste prioriteit zullen hebben bij het maken van films.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen