The Nerd Shepherd

Amazon Studios kondigt ontwikkeling van “Poltergeist” TV-serie aan

Poltergeist

Amazon MGM Studios heeft aangekondigd dat ze de eerste stappen hebben gezet in de ontwikkelingsfase van een televisieserie geïnspireerd door de iconische horrorfilm “Poltergeist”. Dit meesterwerk, onder de begaafde leiding van Steven Spielberg tot stand gekomen, wordt met recht beschouwd als een klassieker in het horrorgenre. In een tijd waarin reboots en herinterpretaties aan de orde van de dag zijn, komt de aankondiging van een “Poltergeist” TV-serie echter niet als een totale verrassing.

Voor de liefhebbers van de originele film is dit zeker een aangename verrassing. De aankondiging opent wellicht de deur voor een nieuwe generatie horrorliefhebbers om zowel deze hervertelling van het klassieke verhaal te ontdekken als het origineel opnieuw te ervaren. Niettemin blijft het nog even in het ongewisse wat betreft de uiteindelijke kwaliteit van de serie, aangezien er op dit moment, behalve de benoeming van de uitvoerende producenten Darryl Frank en Justin Falvey, nog maar weinig details bekend zijn.

LEES OOK | Spectaculaire eerste trailer van thriller met “The Social Network”-ster Jesse Eisenberg vrijgegeven

Poltergeist
Still 'Poltergeist' via TMDB

De originele film “Poltergeist” uit 1982 was doordrenkt met de onmiskenbare invloed van de legendarische Steven Spielberg. Spielberg bracht niet alleen het verhaal tot leven, maar deelde ook de schrijfinspanningen voor het filmscenario en stond aan de wieg als producent. Dit indringende en meeslepende verhaal neemt ons meee in de wereld van de Freeling-familie, die vol verwachting hun nieuwe huis betrekken. Hun dromen worden echter al snel verstoord wanneer ze ontdekken dat het huis geteisterd wordt door een angstaanjagende verzameling geesten en demonen.

Omdat de serie zich momenteel nog in de ontwikkelingsfase bevindt, rest ons niets anders dan vol verwachting uit te kijken naar wat deze herinterpretatie van een klassieker ons te bieden heeft. Eén ding is zeker: de “Poltergeist” televisieserie zal ons meenemen naar een angstaanjagende wereld vol onverklaarbare gebeurtenissen en bovennatuurlijke verschijningen.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen