The Nerd Shepherd

10 politieke thrillers op Netflix die minstens net zo spannend zijn als “The Night Agent”!

Netflix heeft een nieuwe hitserie in handen met “The Night Agent”. De politieke thriller heeft de harten van kijkers veroverd en is een must-see voor fans van het genre. Maar wat als je alle afleveringen al hebt gebinged en snakt naar meer politieke spanning en intriges? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben een selectie gemaakt van 10 (politieke) thrillers op Netflix die minstens net zo spannend zijn als “The Night Agent”!

Bodyguard

Bodyguard – In deze Britse serie is Richard Madden te zien als de persoonlijke beveiliger van de Britse minister van Binnenlandse Zaken. Als er een complot wordt ontdekt om de minister te vermoorden, moet de bodyguard alles op alles zetten om haar te beschermen.

The Blacklist

The Blacklist – Deze serie draait om de beruchte crimineel Raymond Reddington (gespeeld door James Spader) die zich vrijwillig aangeeft bij de FBI en hen helpt bij het opsporen van andere criminelen op zijn “blacklist”. Deze spannende en vaak onvoorspelbare serie zit vol met politieke intriges en machtsstrijden.

The Coldest Game

The Coldest Game – Deze Netflix-film speelt zich af tijdens de Cubaanse rakettencrisis en draait om een schaakmeester die plotseling in het middelpunt van de politieke strijd terechtkomt wanneer hij wordt gevraagd om te spioneren voor de CIA. Met een sterke cast en een intrigerend plot is dit een aanrader voor fans van politieke thrillers.

The Highwaymen

The Highwaymen – Deze film met Kevin Costner en Woody Harrelson vertelt het waargebeurde verhaal van twee gepensioneerde Texas Rangers die in de jaren ’30 de beruchte bankrovers Bonnie en Clyde achtervolgen. Met politieke druk om de criminelen levend te vangen, wordt de jacht een spannend kat-en-muisspel.

Don't Look Up

Don’t Look Up – Deze recente satire op Netflix met Leonardo DiCaprio en Jennifer Lawrence in de hoofdrollen draait om de pogingen van twee wetenschappers om de wereld te waarschuwen voor een dreigende meteorietinslag. Maar hun inspanningen worden niet serieus genomen door de politieke elite, waardoor de wereld naar de ondergang wordt geleid.

Along Came a Spider

Along Came a Spider – In deze spannende thriller uit 2001 speelt Morgan Freeman de rol van de beroemde detective Alex Cross, die op zoek gaat naar een ontvoerder die het heeft gemunt op de kinderen van politieke figuren. Met een sterke cast en een intrigerend plot is dit een aanrader voor fans van politieke thrillers.

House of Cards

House of Cards – Deze serie met Kevin Spacey als de genadeloze politicus Francis Underwood is een van de grootste politieke thrillers op Netflix. De serie draait om Underwood’s ambitie om hogerop te komen in de Amerikaanse politiek en zijn bereidheid om alles te doen wat nodig is om zijn doelen te bereiken.

The Post

The Post – Deze film uit 2017, geregisseerd door Steven Spielberg, vertelt het verhaal van de Washington Post en hun strijd om de Pentagon Papers te publiceren. Met Tom Hanks en Meryl Streep in de hoofdrollen is dit een spannende en indrukwekkende politieke thriller die je niet mag missen.

Designated Survivor

Designated Survivor – Wanneer een terroristische aanslag het grootste deel van de Amerikaanse regering doodt, wordt Tom Kirkman (gespeeld door Kiefer Sutherland) plotseling president. Met weinig politieke ervaring en een land dat in chaos verkeert, moet Kirkman snel handelen om de natie te redden.

Arcadia

Arcadia – Deze Nederlandse politieke thrillerserie is (nog) niet te zien op Netflix maar mag eigenlijk écht niet ontbreken. Momenteel is de Nederlands-Vlaamse serie te zien via NPOplus en iedere zondag op NPO3. De serie draait om een familie wiens Burger Score, een sociaal kredietsysteem dat de waarde van een persoon in de samenleving bepaalt, hen in staat stelt om een comfortabel leven te leiden in een bijna-toekomstige samenleving.

Of je nu van politieke intriges, misdaad of spionage houdt, deze top 10 heeft voor ieder wat wils. Staat jouw favoriet er echt niet tussen en ben je toch liever op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens onze 10-tips voor beste Westerns op Netflix. Ben je nou zélf een meester in het maken van lijstjes? We zoeken nog versterking!

Volg The Nerd Shepherd op Facebook en Twitter 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen