The Nerd Shepherd

Xbox-Topman Phil Spencer onthult meer informatie over “The Elder Scrolls 6”: Release mogelijk pas in 2028

Still 'Skyrim Anniversary Edition' via Bethesda

The Elder Scrolls V: Skyrim wist wereldwijd de harten van gamers te veroveren met een meeslepende ervaring die qua omvang en diepgang maar weinig andere games kunnen evenaren. Hiermee heeft het zichzelf stevig gevestigd als een van de meest succesvolle games aller tijden. Na een decennium wachten hunkeren fans nog steeds naar nieuws over de langverwachte opvolger, The Elder Scrolls 6. Helaas lijkt het erop dat het einde van het wachten nog lang niet in zicht is.

Tijdens de hoorzitting van Microsoft versus FTC over de overname van Activision, sprak Xbox-Topman, Phil Spencer over verschillende zaken zoals Starfield en exclusiviteit. Spencer werd ook ondervraagd over de platforms waarop TES6 zal verschijnen. “Een release is nog zo ver weg dat het nog moeilijk te zeggen is welke platforms er überhaupt tegen die tijd beschikbaar zijn”, zei hij. Volgens hem is een nieuwe Elder Scrolls nog minimaal vijf jaar verwijderd van een release, wat impliceert dat de vroegst mogelijke releasedatum in 2028 zal zijn.

Het uitstel heeft zowel fans als experts uit de industrie aan het speculeren gebracht over de toekomst van TES6. Met de verwachte lancering van de volgende generatie Xbox en PlayStation rond 2028, ontstaat er twijfel over de mogelijkheid dat TES6 pas beschikbaar zal zijn wanneer de volgende consolegeneratie wordt uitgebracht. Het feit dat Spencer terughoudend is om de platforms voor TES6 te noemen, zou kunnen wijzen op onzekerheid met betrekking tot console-exclusiviteit. Hoewel hij in 2021 al had gehint dat Elder Scrolls 6 exclusief voor Xbox zou uitkomen, is hij sindsdien van deze uitspraak teruggekomen.
Still 'The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard' via TGDB
Still 'The Elder Scrolls V: Skyrim - Dawnguard' via TGDB

Het is echter belangrijk op te merken dat Bethesda geen onbekende is op het gebied van multiplatform-releases. Skyrim werd bijvoorbeeld oorspronkelijk uitgebracht op Xbox 360, PS3 en pc, en is later beschikbaar gekomen op verschillende platforms, waaronder Xbox Series X|S, PS5, Xbox One, PS4 en VR.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen