The Nerd Shepherd

Weekend Filmtip: Leonardo DiCaprio en Margot Robbie schitteren in de Bioscoophit van 2014

The Wolf of Wall Street

Elke week struinen we door de tv-gids op zoek naar dé filmtip voor het weekend. Met deze week de veelgeprezen biografische film The Wolf of Wall Street. De film volgt we de intrigerende Jordan Belfort terwijl hij tijdens de jaren 80 zijn weg baant door de meedogenloze wereld van de financiën. Van de duistere dieptes van de beurscrash tot de vergulde weelde van onrechtmatig verkregen rijkdom, schildert de film een levendig portret van de bliksemsnelle opkomst en onvermijdelijke neergang van één man.

The Wolf of Wall Street
Still 'The Wolf of Wall Street' via TMDB

Ontketening van kapitalistische ambitie

In het decor van eind jaren 80 volgen we Jordan Belforts streven naar succes op Wall Street. Zijn ambities worden echter gedwarsboomd door de plotselinge marktcrash, die hem werkloos achterlaat. De film zet het podium voor Belforts ondernemingsdrang, terwijl hij een lucratieve kans ontdekt en besluit zelf de sprong te wagen.

LEES OOK | Column Sid Lukkassen: “Barbie, of beter gezegd: de emancipatie van Ken”

De opkomst van "The Wolf"

Met een bescheiden start-up in een garage in New Jersey, samen met een groep vrienden waaronder de Oscar-genomineerde Jonah Hill, transformeert Belfort zijn beginnende bedrijf tot een financieel krachtpatser. De film, met Martin Scorsese’s extravagante regiestijl, schetst een levendig beeld van Belforts stijgende fortuin en zijn omhelzing van een gedurfde, weelderige levensstijl.

The Wolf of Wall Street
Still 'The Wolf of Wall Street' via TMDB

DiCaprio's meeslepende vertolking

Leonardo DiCaprio’s voorbereiding op de rol was even gedetailleerd als inzichtelijk. Hij wendde zich tot de bron zelf, Jordan Belfort, om inzichten in het personage te verkrijgen. Deze aanpak bleek cruciaal, vooral in de scènes die Belforts drug-geïnduceerde episodes weergeven. Belforts first-hand accounts gaven DiCaprio een tastbaar begrip van de emoties en sensaties die hij ervoer onder invloed van quaaludes.

Zondag op TV

Terwijl we meegenomen worden door het betoverende drie uur durende spektakel, worden we geconfronteerd met de vaak gevaarlijke kruising tussen ambitie en ethische grenzen. The Wolf of Wall Street overstijgt het label van een gewone film; het biedt een fascinerende reis naar de innerlijke wereld van een man die voor een periode hoger klom dan ooit voor mogelijk gehouden, slechts om uiteindelijk neer te storten te midden van de storm die hij eigenhandig ontketende. Mis The Wolf of Wall Street niet, aanstaande zondag om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen