The Nerd Shepherd

Weekend filmtip: Horrorfilm van “Get Out”-maker Jordan Peele zondag op TV!

Us

Iedere week struinen we door de TV-gids opzoek naar dé filmtip van het weekend. Deze keer staat er een zenuwslopende horrorfilm “Us” uit 2019 op het programma, gecreëerd door niemand minder dan Jordan Peele, de briljante geest achter het eerder geprezen meesterwerk “Get Out.” De film is zondagavond om 22.00 te zien op BBC2.

Jordan Peele besloot om een onvervalste horrorfilm te creëren dat gevoed werd door de genrevermenging die hij eerder tentoonspreidde in zijn baanbrekende werk “Get Out.” In een onthullend interview verklapte Peele dat de aflevering “Mirror Image” van de Amerikaanse televisieserie “The Twilight Zone” hem inspireerde tot het creëren van dit sinistere meesterwerk. De film rust op de schouders van een getalenteerde cast, met namen als Lupita Nyong’o, Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Elisabeth Moss en Tim Heidecker die de hoofdrollen vertolken.

LEES OOK | Recensie: “Totally Killer” – Prime Video verrast met een totaal onverwacht vette film!

Us
Still 'Us' via TMDB

“Us” opent in het jaar 1986, waar we het leven van de jonge Adelaide volgen terwijl ze de avond doorbrengt met haar ouders op een zomerse kermis aan het strand in Santa Cruz, Californië. Tijdens haar avonturen dwaalt ze af naar een spiegelpaleis, waar ze een angstaanjagende dubbelganger van zichzelf ontdekt. De gebeurtenissen in dat spiegelpaleis laten haar sprakeloos van angst terugkeren naar haar ouders.

Een sprong in de tijd brengt ons naar het heden, waar Adelaide gelukkig getrouwd is met Gabe Wilson. Samen met hun kinderen, Zora en Jason, besluiten ze naar hun strandhuis in Santa Cruz te gaan voor een ontspannen uitje met vrienden. Gabe verrast het gezin door een tweedehands motorboot aan te schaffen, en de familie Wilson sluit zich aan bij hun vrienden, de Tylers, voor een gezellig samenzijn aan de kust.

Echter, wanneer Adelaide terugkeert naar het strand waar ze als kind verdwaalde, begint langzaam maar zeker de waarheid van die angstige nacht in 1986 zich te onthullen. Na het vallen van de duisternis wordt het gezin op onheilspellende wijze verrast door ongenode gasten die hun oprit betreden – een sinistere viervoudige bedreiging die vastberaden is om hun plaats in te nemen.

Us
Still 'Us' via TMDB

“Us” is een film die je op het puntje van je stoel zal houden en je hart sneller zal laten kloppen. De unheimische sfeer, intrigerende plotwendingen en briljante acteerprestaties maken deze film tot een must-see voor liefhebbers van het genre. Als je nog niet de kans hebt gehad om “Us” te zien, grijp dan deze kans – zondagavond om 22.00 uur op BBC2. Bereid je voor op een avond vol suspense en griezelige wendingen die je nog lang zullen bijblijven.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen