The Nerd Shepherd

Weekend Filmtip: Zenuwslopende Sciencefiction met Sandra Bullock en George Clooney Zaterdag op TV

Gravity

Iedere week struinen we door de TV-gids op zoek naar dé filmtip voor het aankomende weekend. Aanstaande zaterdag kunnen we genieten van een moderne klassieker: “Gravity”. Deze film wist in 2013 het bioscooppubliek te betoveren met verbluffende visuele effecten, een aangrijpend verhaal en uitmuntende acteerprestaties van Sandra Bullock en George Clooney.

“Gravity” is geregisseerd door de veelgeprezen filmmaker Alfonso Cuarón, die ook medeverantwoordelijk is voor het schrijven, monteren en produceren van de film. Het productieteam bracht de film tot leven in het Verenigd Koninkrijk, waar het Britse visuele effectenbedrijf Framestore meer dan drie jaar werkte aan de verbluffende visuele effecten die bijna alle 91 minuten van de film vulden.

LEES OOK | Unieke Zwitserse rampenfilm uit 2015 nu te zien op Prime Video

Gravity
Still 'Gravity' via TMDB

De film begint met de Space Shuttle Explorer, onder het bevel van de ervaren astronaut Matthew “Matt” Kowalski, die in een baan om de aarde cirkelt om service te verlenen aan de Hubble Space Telescope (HST). Aan boord bevindt zich Dr. Ryan Stone, die haar eerste ruimtemissie onderneemt om hardware-upgrades aan de Hubble uit te voeren. Tijdens een ruimtewandeling waarschuwt Mission Control in Houston de bemanning van de Explorer voor een snel uitdijende wolk van ruimtepuin, per ongeluk veroorzaakt door de Russen die een verondersteld inactieve spionagesatelliet hebben neergeschoten.

Het visuele spektakel van Alfonso Cuarón is aanstaande zaterdagavond om 20.00 uur te bewonderen op BBC2, en dat betekent ongestoord genieten van “Gravity” zonder onderbroken te worden door vervelende reclames! Ben jij van plan om de film te bekijken, of staat er iets anders op jouw programma voor zaterdagavond?

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen