The Nerd Shepherd

Annulering van “Looney Tunes”-film heeft gevolgen: Amerikaans Congreslid dringt aan op onderzoek

Coyote Falls

Recent heeft het Amerikaanse Congreslid Joaquin Castro via X opgeroepen tot een federaal onderzoek door het Ministerie van Justitie en de Federal Trade Commission (FTC) naar aanleiding van de annulering van de film “Coyote vs. Acme” door Warner Bros. Discovery. Hij beschuldigt het bedrijf van “roofzuchtige” praktijken bij het annuleren van voltooide projecten. De film met John Cena is het meest recente slachtoffer, wat heeft geleid tot kritiek en oproepen voor regelgevend toezicht.

Castro bekritiseerde specifiek de beslissing van WBD om “Coyote vs. Acme” te schrappen voor een belastingvoordeel van $30 miljoen en noemde dit “roofzuchtig.” Hij dringt erop aan dat het Ministerie van Justitie en de FTC dit gedrag nauwlettend onderzoeken.

LEES OOK | Nieuwe John Cena-film ondergaat vergelijkbaar tragisch lot als “Batgirl”

Coyote John Cena
Still 'Looney Tunes Collection: Best of Road Runner Volume 1' via TMDB

Warner Bros. heeft nog niet gereageerd op de opmerkingen van Congreslid Castro. Het annuleren van “Coyote vs. Acme,” ondanks een voltooide film, heeft zowel filmmakers als fans teleurgesteld. Belangrijke figuren in de branche, zoals BenDavid Grabinski, mede-bedenker van Scott Pilgrim, prezen de film als “de beste in zijn soort sinds Roger Rabbit.”

Helaas is “Coyote vs. Acme” niet het enige slachtoffer van de annuleringspraktijken van Warner Bros. Discovery. Eerdere films zoals “Batgirl” en “Scoob! Holiday Haunt” zijn ook geannuleerd, wat vragen oproept over het patroon van het opgeven van bijna voltooide films voor belastingaftrek.

Ondanks de sombere situatie is er hoop ontstaan toen berichten verschenen dat Warner Bros. filmmakers toestemming gaf “Coyote vs. Acme” aan andere studio’s aan te bieden. Screenings zouden worden georganiseerd voor grote platforms, waaronder Prime Video, Apple en Netflix. Deze ontwikkeling wijst op een mogelijk alternatief voor de release van de film en biedt hoop voor degenen die teleurgesteld waren door de plotselinge annulering. Of er ook hoop is voor een uiteindelijke release van “Batgirl” blijft echter onzeker.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen