The Nerd Shepherd

Kansloze Twitch-streamer gearresteerd na het veroorzaken van immense chaos in New York

New York

Bekende Twitch-streamer Kai Cenat is verantwoordelijk voor enorme onrust en rellen in Union Square Park, New York. Cenat, wiens online aanwezigheid enorme aantallen volgers heeft vergaard, organiseerde een weggeefactie voor gaming-spullen, waaronder felbegeerde PlayStation 5-consoles. De actie ontaardde al snel in een chaos die de autoriteiten dwong om in te grijpen.

Cenat had aangekondigd dat hij om 16:00 uur een scala aan gaming-items zou weggeven in Union Square Park. Echter, reeds een uur voor het evenement begon, begonnen de zaken uit de hand te lopen. Videobeelden op sociale media toonden een scene van totale anarchie: mensen klommen op gebouwen en voertuigen. De situatie werd zo ernstig dat de NYPD een officiële waarschuwing uitgaf om het park te mijden.

Op het moment van Cenat’s arrestatie, werd een video gedeeld waarin hij omringd was door een menigte mensen terwijl hij zich in zijn voertuig bevond. Andere video’s documenteerden zowel de omvang van de menigte als de daadwerkelijke arrestatie van de streamer. Naar verluidt werden meer dan duizend politieagenten ingezet om de situatie onder controle te krijgen, waarbij naast Cenat een aanzienlijk aantal andere aanwezigen werden gearresteerd.

LEES OOK | Einde van Hollywood-staking in zicht? Eerste gesprekken tussen scriptschrijvers en studio’s van start

De beweegredenen achter deze onverwachte escalatie blijven onduidelijk. Cenat staat bekend om zijn komische content, pranks en sporadische gaming-inhoud. Met miljoenen volgers op diverse sociale mediaplatforms en meerdere prijzen in de streamingwereld, is hij een gevestigde naam. Het is momenteel onduidelijk of de aangekondigde weggeefactie daadwerkelijk zou plaatsvinden en waarom deze zo dramatisch uit de hand liep.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen