De toekomst van "Yellowstone" na het vertrek van Kevin Costner

TV en Series
dinsdag, 05 september 2023 om 16:37
uzkbaqpzavo8xykcklqxhmlqxhz scaled
De hitserie Yellowstone, met de gerenommeerde acteur Kevin Costner, heeft de harten van talloze kijkers veroverd. Met een uitgebreide wereldopbouw die zich over meerdere decennia uitstrekt en betoverende spin-offs die het verhaal van de Dutton-familie op magische wijze uitbreiden, bevindt de franchise zich momenteel in zwaar weer. De aankondiging van Kevin Costner dat hij abrupt uit de serie zal stappen, heeft bij velen de vraag doen rijzen: Wat staat er te gebeuren met Yellowstone-franchise?
hffaykk8xkvilqss9gyxo8tohfi 1140x570
Still "Yellowstone" via TMDB

Aangekondigde rechtszaak

Tijdens een zitting in het kader van Costners echtscheidingszaak, liet de acteur doorschemeren dat hij hoogstwaarschijnlijk juridische stappen zal ondernemen als gevolg van zijn vertrek uit Yellowstone. Costner werd namelijk een aanbod van 24 miljoen dollar gedaan om nog drie seizoenen van de serie te maken, maar onenigheid op creatief vlak heeft ertoe geleid dat Costner niet langer zijn rol zal vervullen. Een van de struikelblokken was het tijdsgebrek dat Costner zou hebben gehad vanwege zijn verplichtingen voor een filmproject dat al gepland stond.
yellowstone s2 e4 1 1140x570
Still "Yellowstone" via TMDB

Doorstart met Matthew McConaughey

In mei kondigde Paramount aan dat Yellowstone zou eindigen met het tweede deel van seizoen 5 en zou worden gevolgd door een nog titelloze serie, ook gecreëerd door Taylor Sheridan en geproduceerd door 101 Studios en MTV Entertainment Studios. In februari berichtte Deadline al dat Matthew McConaughey in gesprek was voor dit nieuwe project. Naar verluidt bevindt de Oscarwinnaar zich nog steeds in onderhandelingen over zijn rol. De verwachting is dat hij vergezeld zal worden door enkele oorspronkelijke castleden van Yellowstone.

Seizoen vijf vanaf november te streamen

Het is nog niet bekend of de nieuwe serie met McConaughey zich zal afspelen op de Dutton-ranch in Montana of elders, en evenmin welke van de oorspronkelijke sterren van Yellowstone hun opwachting zullen maken in deze spin-off. Volgens bronnen bij Deadline hebben enkele van hen inmiddels een aanbiedingen ontvangen. Vanaf november zal het tweede deel van het vijfde en tevens laatste seizoen van Yellowstone beschikbaar zijn via SkyShowtime.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!