Talentvolle Nederlandse documentairemakers schitteren in Teledoc Campus

TV en Series
maandag, 04 september 2023 om 17:56
de kantoorhond
Vanaf maandag 25 september presenteert NPO 2 de negende reeks van Teledoc Campus, een succesvol project van CoBO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds. Deze unieke serie biedt jonge regisseurs en producenten de kans om waardevolle ervaring op te doen in het maken van korte, filmische documentaires.
Teledoc Campus, een platform voor opkomend talent in de Nederlandse documentairewereld, brengt ditmaal tien nieuwe titels die stuk voor stuk boeiende verhalen vertellen. De reeks belooft een gevarieerde mix van thema's en stijlen, waarin zowel persoonlijke verhalen als maatschappelijke vraagstukken aan bod komen.

Vluchtval

Op maandag 25 september trapt Teledoc Campus af met "Vluchtval", een intrigerende film geregisseerd door Laura Stek en geproduceerd door Prospektor. De documentaire volgt het leven van dichteres Jana Beranová (1932) en freerunner Abdallah Marega (1996), beiden geconfronteerd met ontworteling en een vrije val waarin ze op zichzelf zijn aangewezen. Jana zoekt steun in woorden, terwijl Abdallah zijn toevlucht zoekt in beweging.
vluchtval 1140x570
Still 'Vluchtval' via Teledoc Campus

Brieven aan Vincent

Een week later, op maandag 2 oktober, zien we "Brieven aan Vincent". Regisseur Hannah van Tassel, in samenwerking met producent Witfilm en omroep NTR, neemt ons mee naar de psychiatrische kliniek Saint-Rémy-de-Provence, waar Vincent van Gogh zijn laatste levensjaar doorbracht en ontroerende brieven schreef aan zijn broer Theo. In deze bijzondere documentaire schrijven verschillende vrouwen die nu in dezelfde kliniek verblijven een openhartige brief terug aan Vincent, waarin ze hun verbondenheid met zijn woorden delen.
brieven aan vincent 1140x570
Still 'Brieven aan Vincent' via Teledoc Campus

Als ik zelf de zon ben

Op maandag 9 oktober presenteert Teledoc Campus "Als ik zelf de zon ben". Regisseur Naomi White, met producent Van Osch Films en omroep NTR, volgt klassiek pianist Djuwa Mroivili, die haar weg probeert te vinden in de conservatieve witte muziekwereld. Djuwa doet historisch onderzoek naar de Wereldtentoonstelling van 1883 in Amsterdam, waar mensen uit Nederlandse kolonies tentoongesteld werden. De ontdekking van verbijsterende parallellen met de hedendaagse klassieke muziekprogrammering zet haar aan tot het volgen van een radicale eigen weg.
als ik zelf de zon ben 1140x570
Still 'Als ik zelf de zon ben' via Teledoc Campus
Met nog zeven andere boeiende titels, zoals onder andere "De Kantoorhond", "Pretty Sorrow" en "Simpele Dromen", belooft de negende reeks van Teledoc Campus een must-watch voor documentaireliefhebbers. Het project blijft een waardevol platform voor jonge regisseurs en producenten om hun talenten te tonen en hun stem te laten horen in het rijke Nederlandse documentairelandschap.
Vanaf maandag 25 september kun je afstemmen op NPO 2 en je laten meevoeren door de boeiende verhalen en unieke perspectieven van Teledoc Campus. Laat deze kans niet voorbijgaan om een veelbelovend voorproefje te krijgen van de toekomst van de Nederlandse documentairekunst.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!