Marvel's "Secret Invasion"-intro roept vragen op over het gebruik van A.I in de filmindustrie

TV en Series
zondag, 30 juli 2023 om 14:32
rgyedrufyznsvcviu4ne6ch7ngk
De opkomst van kunstmatige intelligentie heeft een onmiskenbare invloed gehad op diverse sectoren, en de filmindustrie is daar geen uitzondering op. Terwijl sommigen de vooruitgang in A.I. toejuichen als een spannende stap voorwaarts, roept het gebruik van deze technologie ook vragen op over de impact op talentvolle schrijvers, designers en andere creatieve professionals.

Secret Invasion intro

Een treffend voorbeeld van dit vraagstuk is de teleurstellende Marvel-serie "Secret Invasion" en zijn volledig door A.I. gemaakte intro. Het gebrek aan inspiratie in de serie zelf was al teleurstellend, maar de A.I.-gegenereerde intro voegde daar nog een bizarre dimensie aan toe. Het feit dat de A.I. mogelijk gebaseerd was op het werk van een andere getalenteerde kunstenaar zoals Don Ivan Punchat deed de wenkbrauwen fronsen en deed de kritiek toenemen.
secret invasion
s l1600

A.I. zorgwekkend voor filmkwaliteit

Ook zijn Disney en Netflix inmiddels op zoek naar A.I.-specialisten, en dit roept zorgen op te midden van de aanhoudende stakingen in Hollywood. Het vervangen van menselijke creativiteit door A.I. kan een negatieve invloed hebben op de kwaliteit die we voorgeschoteld krijgen. Het is ronduit beledigend voor de hardwerkende visuele ontwerpers die normaal gesproken hun hart en ziel in het maken van zulke intro's leggen. Het idee dat zij nu worden vervangen door een goedkoper en luier alternatief, zoals A.I., is moeilijk te verkroppen.

Menselijk aspect behouden

Om te voorkomen dat AI een artistieke monocultuur creëert en het creatieve ecosysteem verarmt, moeten filmmakers en productiebedrijven het menselijke aspect behouden. Dit betekent het koesteren van individuele kunstenaars, het erkennen van de waarde van creatieve ervaring en het gebruik van AI als een hulpmiddel om de menselijke verbeelding te ondersteunen en te verrijken.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!