Mysterieuze serie valt in de smaak bij Netflix-kijkers: "Na 10 minuten kijken al een aanrader!"

TV en Series
vrijdag, 10 mei 2024 om 14:00
bodkin 107 unit 11253rc
Netflix lijkt na het succes van series als Ripley, The Gentlemen en Baby Reindeer nu opnieuw een enorme hit te pakken te hebben. Kijkers zijn namelijk lyrisch over de mysterieuze crime-thriller Bodkin, die sinds deze week te zien is op de streamingdienst.
De serie neemt ons mee naar het pittoreske Ierse stadje Bodkin, waar een bonte groep podcasters op zoek gaat naar de waarheid achter mysterieuze verdwijningen uit het verleden. Het verhaal draait om Gilbert Power, gespeeld door Will Forte (bekend van The Last Man On Earth en Nebraska), een Amerikaanse podcaster die zijn Ierse roots wil ontdekken. Samen met zijn assistente, vertolkt door Robyn Cara, en de Ierse journaliste Dove, gespeeld door Siobhán Cullen, stort hij zich in een onderzoek naar de schimmige geschiedenis van Bodkin.
Bodkin lijkt inspiratie te halen uit populaire misdaadpodcasts en voegt daarbij een vleugje donkere humor toe. Vergelijkingen met andere populaire shows zoals Only Murders In The Building zijn snel gemaakt, maar Bodkin lijkt een unieke draai te geven aan het genre met zijn Ierse setting en intrigerende personages.
Hoewel de serie nog maar net op Netflix staat, zijn kijkers die alvast zijn begonnen met bingen laaiend enthousiast. Op X/Twitter klinkt het: “Ben net begonnen met het kijken naar Bodkin op Netflix, wat gaat over podcasters die naar een klein stadje in Ierland gaan om een serie te maken over enkele moorden/verdwijningen. Zo goed!” en “10 minuten aan het kijken en het is nu al een aanrader. De tastbare minachting die het personage Dove, gespeeld door Siobhán Cullen, heeft voor Britten en Amerikanen is perfect gespeeld.”
De serie, bestaande uit zeven afleveringen, is gecreëerd en uitvoerend geproduceerd door Jez Scharf, samen met mede-uitvoerend producent Alex Metcalf. Bodkin komt voort uit de productiemaatschappij Higher Ground, opgericht door Barack en Michelle Obama, die eerder ook al de Netflix-films Leave the World Behind en Rustin naar Netflix bracht.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook, Twitter en Instagram!