Meer details bekend over 2e Seizoen van veelgeprezen NTR-docudramaserie: "Het Verhaal van Nederland"

TV en Series
woensdag, 10 mei 2023 om 16:09
het verhaal van nederland 4 cdn header 1643844808
Het Verhaal van Nederland is zonder twijfel één van de meest succesvolle docudramaserie in Nederland. Het eerste seizoen, dat in 2019 werd uitgezonden, was een kijkcijferkanon en kreeg lovende kritieken van zowel het publiek als de critici. Het was een fascinerende reis door de Nederlandse geschiedenis, van de prehistorie tot de moderne tijd. De serie bracht op een toegankelijke manier de belangrijkste historische gebeurtenissen tot leven en gaf een uniek inzicht in hoe het land zich door de eeuwen heen heeft ontwikkeld. Nu, vier jaar later, zijn de opnames voor het tweede seizoen in volle gang en de casting-oproepen voor het tweede seizoen van Het Verhaal van Nederland geven ons een interessant inkijkje in wat we kunnen verwachten.
Vooral de zoektocht naar "bestuursleden" en "diplomaten" suggereren dat er dieper ingegaan zal worden op de politieke geschiedenis van ons land. Daarnaast lijkt ons koningshuis een belangrijke rol te gaan spelen, gezien de oproepen voor een "vrouwelijke gast in paleis" en de "Hofhouding van de koning". Het is dus zeer waarschijnlijk dat we meer te weten gaan komen over de macht en invloed van het koningshuis. Daarnaast belooft de oproep voor een Franse diplomaat mogelijk een interessante aflevering over de Bataafse Republiek, waarin de invloed van het buitenland op onze geschiedenis centraal zal staan.
Het is niet verrassend dat het tweede seizoen van Het Verhaal van Nederland zich voor een groot deel richt op de gouden eeuw. Deze periode wordt vaak beschouwd als het hoogtepunt van de Nederlandse geschiedenis en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het land. Het was een tijd van economische groei, culturele bloei en politieke macht. De VOC was een van de belangrijkste handelsmaatschappijen ter wereld en Nederland was een van de rijkste en machtigste landen van Europa.
xrzenhom8ecqu5mryxlyf83bkpt 1140x570
Still 'Het Verhaal van Vlaanderen' via TMDB
Het is zeer waarschijnlijk dat Daan Schuurmans opnieuw de 'verteller' van de serie zal zijn. De acteur kreeg veel lof voor zijn rustige, en kalme manier van vertellen tijdens het eerste seizoen en heeft de kijkers door de geschiedenis van Nederland geleid. Het format voor de docudramaserie komt oorspronkelijk uit Denenmarken. "Historien om Danmark" werd voor het eerst uitgezonden in 2017 en zowel "Het Verhaal van Nederland" als "Het Verhaal van Vlaanderen" zijn gebaseerd op het Deense format. De serie combineert historische feiten met dramatische reconstructies en is toegankelijk voor een breed publiek. Zowel Het Verhaal van Nederland als Het Verhaal van Vlaanderen zijn te bekijken via NPO Plus.
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!