Harry Potter maakt definitief een comeback in tien jaar durende televisieserie voor HBO: J.K. Rowling actief betrokken

TV en Series
donderdag, 13 april 2023 om 9:38
hd wallpaper harry potter harry potter and the chamber of secrets hogwarts castle
Harry Potter keert terug, deze keer niet als een film, maar als een televisieserie! Het nieuws heeft voor heel wat opschudding gezorgd bij fans van de boeken en de films. Het was al een tijdje bekend dat er geruchten waren over een mogelijke nieuwe bewerking van de Harry Potter-verhalen, maar nu is de bevestiging er dan eindelijk gekomen.
De nieuwe serie zal geproduceerd worden door Warner Bros. en zal uitgezonden worden op HBO. Het is opvallend dat J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter-boeken, betrokken zal zijn als uitvoerend producent. Dit is opvallend omdat Rowling de afgelopen jaren niet bepaald positief in het nieuws kwam vanwege controversiële uitspraken die ze heeft gedaan.
Hoewel er nog niet veel bekend is over de serie, is er wel al een korte teaser uitgebracht. De titel van de serie lijkt simpelweg Harry Potter te zijn, maar er is natuurlijk nog van alles mogelijk. Wat wel bekend is, is dat de serie een compleet nieuwe cast krijgt en dat deze wordt aangekondigd als een "tien jaar durende serie" die authentiek is aan de boeken.
Warner Bros. Discovery CEO David Zaslav is erg enthousiast over de serie en zegt: "Mijn vrouw en ik lazen de boeken voor aan elk van onze drie kinderen. Het is echt ontroerend, tien opeenvolgende jaren zullen mensen Harry Potter op HBO zien; Ik bedoel, het betekent echt iets." J.K. Rowling is ook enthousiast over de nieuwe serie en zegt: "Max' toewijding om de integriteit van mijn boeken te behouden is belangrijk is voor mij, ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van deze nieuwe adeptatie die een zekere mate van diepte en detail mogelijk maakt wat alleen mogelijk is door het maken van een langdurende televisieserie.
Het is nog niet bekend wanneer de serie zal worden uitgezonden, maar fans van Harry Potter kunnen niet wachten om hun favoriete personages opnieuw te zien in een nieuw medium. Of de serie net zo'n succes zal worden als de boeken en de films, is nog afwachten, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.