The Nerd Shepherd

Meest Angstaanjagende Horrorfilm Aller Tijden is terug – Bekijk nu de Trailer van “The Exorcist: Believer”

The Exorcist: Believer

Vijftig jaar na de legendarische première van de meest angstaanjagende horrorfilm aller tijden, komt er een langverwacht nieuw hoofdstuk. “Blumhouse” en regisseur David Gordon Green hebben namelijk het genre op zijn kop gezet met de heropleving van de Horror-franchise en brengen nu: The Exorcist: Believer.

The Exorcist: Believer
Still 'The Exorcist: Believer' via Universal Nederland

Verontrustende gebeurtenis verandert alles

Het verhaal volgt Victor Fielding, gespeeld door de voor een Oscar genomineerde en Tony-winnaar Leslie Odom Jr. (bekend van One Night in Miami en Hamilton), die al twaalf jaar alleen voor zijn dochter Angela zorgt nadat zijn zwangere vrouw omkwam bij een aardbeving in Haïti. Angela, vertolkt door Lidya Jewett (bekend van Good Girls), is haar vrolijke zelf, maar na een verontrustende gebeurtenis waarbij zij en haar vriendinnetje Katherine (gespeeld door nieuwkomer Olivia Marcum) drie dagen lang vermist waren, verandert alles.

Terugkeer van Ellen Burstyn

De mysterieuze verdwijning van de meisjes zet een reeks huiveringwekkende gebeurtenissen in gang, waardoor Victor gedwongen wordt het kwaad in zijn meest angstaanjagende vorm onder ogen te zien. In een ultieme wanhoopspoging zoekt hij steun bij de enige overlevende persoon die iets soortgelijks heeft meegemaakt: Chris MacNeil. Ellen Burstyn, Oscar-winnares en bekend om haar iconische rol als Chris MacNeil, keert voor het eerst sinds 1973 terug naar het witte doek. Haar personage is een actrice die nog steeds worstelt met de traumatische gebeurtenissen rondom haar dochter Regan, vijf decennia geleden.

LEES OOK | Tobin Bell maakt angstaanjagende comeback als ‘Jigsaw’ in het langverwachte ‘SAW X’

The Exorcist: Believer
Still 'The Exorcist: Believer' via Universal Nederland

12 oktober in de bioscoop

The Exorcist: Believer belooft een huiveringwekkende confrontatie tussen goed en kwaad. Met de terugkeer van de legendarische Ellen Burstyn in haar geliefde rol brengt deze nieuwe film een eerbetoon aan het iconische origineel en verrast het publiek met een frisse, enge ervaring die nog lang zal nadreunen. Bereid je voor om opnieuw te geloven in het bovennatuurlijke en de duistere krachten die daarachter schuilen, want The Exorcist: Believer is klaar om kijkers vanaf 12 oktober wereldwijd weer de stuipen op het lijf te jagen.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen