The Nerd Shepherd

Top 10 best beoordeelde films van 2023 tot nu toe volgens The Nerd Shepherd

Top 10 best beoordeelde films van 2023

Terwijl 2023 in volle gang is werpen we een blik terug op de meest opmerkelijke films die tot nu toe zijn uitgebracht. Het filmlandschap is de laatste tijd in beweging geweest, met enkele opvallende releases die onze aandacht hebben getrokken. The Nerd Shepherd heeft de bioscopen en streamingdiensten nauwlettend gevolgd in de afgelopen maanden, en we zijn verheugd om onze lijst met de top 10 beste films tot nu toe met jullie te delen. Ontdek welke films er volgens onze recensenten dit jaar het meest hebben uitgeblonken!

10. Extraction 2

Still 'Extraction 2' via TMDB
Still 'Extraction 2' via TMDB

Hoewel Netflix de laatste tijd niet altijd even sterk presteerde met zijn content, slaagde “Extraction 2” er toch in om een plaats te veroveren in onze top 10. Deze actiefilm met Chris Hemsworth biedt de adembenemende actie waar liefhebbers van dit genre van zullen genieten. Het is de enige Netflix-film van dit jaar die onze top 10 heeft weten te halen, en deze wordt op de voet gevolgd door “They Cloned Tyrone,” die een eervolle vermelding verdient. “Extraction 2” heeft een indrukwekkende beoordeling van 7,8 gekregen en eindigt daarmee op de tiende plek in onze top 10.

9. John Wick 4

John Wick 4
Still 'John Wick 4' via TMDb

John Wick maakt zijn langverwachte terugkeer en overtreft alle verwachtingen in het vierde deel van deze meedogenloze actiesaga. Opnieuw worden we getrakteerd op ongeëvenaarde en gedurfde choreografie die ons doet denken aan de hoogtijdagen van de Hong Kong cinema. Met Keanu Reeves in de hoofdrol is “John Wick 4” een absolute must-see voor actieliefhebbers, en het is geen verrassing dat de film met een solide beoordeling van 7,8 op de negende plaats staat in onze top 10. “John Wick 4” wint nipt van “Extraction 2,” voornamelijk vanwege de indrukwekkende acteerprestatie van Keanu Reeves.

8. Jules

Jules
Still 'Jules' via TMDB

“Jules” vormt mogelijk een onverwachte aanvulling op onze lijst. Hoewel deze film nog moet verschijnen in Nederlandse bioscopen, raden we je ten zeerste aan om deze alvast in de gaten te houden. “Jules” roept herinneringen op aan tijdloze klassiekers zoals “E.T. the Extra-Terrestrial” en vertelt een hartverwarmend verhaal dat ouderdom op een positieve en unieke manier belicht. Dankzij deze unieke aanpak verdient “Jules” absoluut een plaats in onze top 10. Met een beoordeling van 7,8 krijgt deze hartverwarmende science fictionfilm een welverdiende achtste plaats.

7. Tetris

Tetris
Still 'Tetris' via TMDB

Wie had gedacht dat een film over een videospel zo boeiend kon zijn? “Tetris” vertelt het verhaal van Henk Rogers en Alexey Pajitnov, de genieën achter het wereldberoemde videospel. Deze film, uitgebracht door Apple TV+, brengt op meeslepende wijze dit epische stukje gaminggeschiedenis tot leven en biedt een bijzonder plezierige kijkervaring. Als echte liefhebber van nerdcultuur is dit een film die je absoluut gezien moet hebben. Tetris verdient met een beoordeling van 7,9 de 7e plaats in onze top 10.

6. The Super Mario Bros. Movie

The Super Mario Bros. Movie
Still 'The Super Mario Bros. Movie' via TMDB

Gameverfilmingen zijn momenteel erg in trek, en “The Super Mario Bros Movie” wist dit overduidelijk te bevestigen. De film verbrak alle records en bracht vooral talloze kinderen in vervoering met het bioscoopavontuur rondom een van ’s werelds meest geliefde gamepersonages. De film was een eerbetoon aan het iconische gamepersonage en zijn avonturen in de vele games waarin Mario en zijn vrienden hebben geschitterd. Deze film verdient absoluut een plek in onze top 10 en heeft van ons een beoordeling van 7,9 gekregen.

5. Oppenheimer

Oppenheimer
Still 'Oppenheimer' via TMDB

Voor velen is dit dé bioscoopknaller van het jaar. Christopher Nolan’s nieuwste film oogstte lof van alle kanten. De opwinding die werd opgebouwd in combinatie met de Barbie-associatie trok enorm veel aandacht naar de film. Het “Barbenheimer” fenomeen veroorzaakte een opmerkelijke opleving in bioscopen over de hele wereld. Toonaangevende recensenten noemden de film zelfs de belangrijkste in jaren. Hoewel we niet zover willen gaan voor “Oppenheimer,” geldt dit wel voor een andere film in onze top 10. Om die reden behoudt “Oppenheimer” zijn positie op de 5e plaats, omdat er een paar andere films zijn geweest die net iets meer indruk hebben weten te maken.

4. Guy Ritchie's The Covenant

Guy Ritchie's The Covenant
Still 'Guy Ritchie's The Covenant' via TMDB

Een intense oorlogsfilm die misschien niet meteen ieders kopje thee is. Gezien de 4e plaats in onze top 10 is het duidelijk dat wij enorm hebben genoten van deze bikkelharde film. Jake Gyllenhaal schittert in een onvergetelijke rol als een vastberaden militair die geen enkel compromis tolereert. Een zeer verdiende 4e plaats voor dé oorlogsfilm van het jaar tot nu toe. Met een indrukwekkende score van 8,3 lijkt het voor ons onwaarschijnlijk dat dit nog geëvenaard zal worden.

3. Nefarious

Nefarious
Still 'Nefarious' via TMDB

Een ware verrassing op onze lijst is zonder twijfel “Nefarious”. Deze horrorfilm bewijst dat je niet veel bloed hoeft te vergieten om een angstaanjagend schouwspel met de duivel te creëren. Deze unieke horrorfilm heeft ons aangenaam verrast en verslaat grote titels zoals “Scream VI”. “Nefarious” laat zien dat een goede film niet veel franje nodig heeft, geen overdreven CGI, buitensporige filmsets of andere opsmuk. “Nefarious” heeft met een score van 8,4 zijn welverdiende plek in onze top 3 weten te veroveren.

2. Spider-Man: Across the Spider-verse

Still 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' via TMDB
Still 'Spider-Man: Across the Spider-Verse' via TMDB

Het tweede deel in de geanimeerde Spider-Man franchise werd door velen geprezen als een visueel meesterwerk. En dat is volkomen terecht, de film zit boordevol leuke verwijzingen en bijna elk frame van de film is op zichzelf al een kunstwerk. De film smaakt naar meer, en met deze unieke benadering van het wereldberoemde superheldenpersonage is het opnieuw, na het succes van de eerste film, een waar genot gebleken. We kunnen nauwelijks wachten op het vervolg. Met een score van 8,5 is “Spider-Man: Across the Spider-Verse” absoluut de vetste animatiefilm tot nu toe!

1. Sound of Freedom

Sound of Freedom
Still 'Sound of Freedom' via TMDB

De titel van belangrijkste film van 2023, vaak toegekend aan “Oppenheimer” door velen, gaat voor ons naar “Sound of Freedom.” In aanloop naar de Europese bioscooprelease en na een fantastisch interview met regisseur Alejandro Monteverde, dat binnenkort op onze website te lezen zal zijn, hadden we het voorrecht om de film als eerste in Nederland te mogen aanschouwen. Elk jaar verdwijnen ontelbare kinderen in de anonimiteit, en deze film vestigt op een aangrijpende manier de aandacht op dit schrijnende probleem door het waargebeurde levensverhaal van Tim Ballard te vertellen, die alles opgaf om zijn leven te wijden aan het redden van deze kinderen.

LEES OOK | Recensie: “Sound of Freedom” – Een spraakmakend en hartverscheurend meesterwerk

De film houdt je gedurende de hele vertoning in spanning, en zelfs na de aftiteling blijft het onderwerp nog dagenlang in je gedachten ronddwalen. Deze film heeft een diepe indruk op ons gemaakt, en we raden iedereen ten zeerste aan om hem te bekijken. Met een beoordeling van 9,2 is “Sound of Freedom” onze absolute nummer één tot nu toe.

Klopt onze top 10 met jouw smaak? Is er een film die volgens jou zeker niet mag ontbreken? Met nog veel veelbelovende titels in het vooruitzicht, kunnen we ervan uitgaan dat onze top 10 tegen het einde van het jaar nog flink zal veranderen. Met Halloween om de hoek kunnen we nog een heleboel enge films verwachten, en de feestdagen beloven ongetwijfeld weer een hele hoop hartverwarmende films!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen