The Nerd Shepherd

Aangrijpend Holocaust-drama “The Zone Of Interest” is de Britse inzending voor de Oscars

The Zone of Interest

Jonathan Glazers meeslepende Holocaust-drama “The Zone Of Interest,” dat zich afspeelt in Polen, is geselecteerd als de Britse inzending voor de categorie ‘Beste Internationale Film’ bij de Academy Awards van 2024. De film maakte zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes eerder dit jaar en wist de prestigieuze Grand Prix en de Fipresci Award binnen te slepen.

In deze film, vertolkt door Sandra Hüller en Christian Friedel, krijgen we een indringend beeld voorgeschoteld dat is gebaseerd op de roman van Martin Amis. Het verhaal neemt ons mee naar het dagelijks leven van Rudolf Höss, de commandant van Auschwitz, die met zijn gezin vlak naast het beruchte concentratiekamp woont.

LEES OOK | Film van Ena Sendijarević geselecteerd als Nederlandse Oscar-inzending

The Zone of Interest
Still 'The Zone of Interest' via TMDB

De productie van deze aangrijpende film is het resultaat van een samenwerking tussen het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde JW Films van Jim Wilson en de Poolse producente Ewa Puszczynska. De financiering werd mogelijk gemaakt door A24, Film4, Access Entertainment en het Poolse Film Instituut. De lijst van uitvoerende producenten omvat namen als Reno Antoniades, Len Blavatnik, Danny Cohen, Tessa Ross, Ollie Madden, Daniel Battsek en David Kimbangi.

Still 'The Zone of Interest' via TMDB

De selectie van “The Zone Of Interest” markeert de 18e keer dat het Verenigd Koninkrijk een film indient in de categorie voor internationale films. Eerdere nominaties omvatten onder andere Paul Turner’s Welshe drama “Hedd Wyn” in 1993 en Paul Morrison’s Welshe- en Engelstalige romantiek “Solomon And Gaenor” in 1999.

Deze aankondiging versterkt de prominente positie van de Britse cinema op het wereldtoneel, en we kijken vol spanning uit naar de impact die deze aangrijpende film zal hebben wanneer hij meedingt naar de Academy Awards van 2024. “The Zone Of Interest” belooft een diepgaand en ontroerend inzicht te bieden in een duister hoofdstuk uit de geschiedenis en zal ongetwijfeld wereldwijd veel aandacht genereren. 

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen