The Nerd Shepherd

Absurde Poolse muzikale horrorfilm uit 2015 vanaf vandaag nieuw op Netflix

The Lure

Een duistere, muzikale en betoverende achtbaan van emoties, dat is wat je kunt verwachten van “The Lure” (in het Pools: “Córki dancingu”). Deze Poolse horrorfilm uit 2015, geregisseerd door Agnieszka Smoczyńska, combineert elementen van mysterie, horror, en muziek met een verontrustende knipoog naar het werk van Hans Christian Andersen’s “De Kleine Zeemeermin”. Vanaf vandaag kun je deze unieke en intrigerende film zien via Netflix.

“The Lure” vertelt het verhaal van twee sirenes, Golden en Silver, die opduiken uit de wateren en een nachtclub binnentreden. Ze treden op als strippers en achtergrondzangeressen in een nachtclub, maar al snel worden ze een fenomeen op zich, bekend als “The Lure,” met een rockband als hun begeleidende muzikanten. Golden en Silver ontvouwen hun magische en verleidelijke kunsten op het podium, maar deze betoverende verschijningen verbergen duistere geheimen.

LEES OOK | Makers delen fascinerende beelden van nauwelijks zichtbare demonische entiteit uit “The Exorcist: Believer”

The Lure
Still 'The Lure' via TMDB

Golden wordt verteerd door een onstilbare dorst naar bloed, terwijl Silver verliefd wordt op de bassist Mietek, die haar echter slechts als een vis beschouwt, niet als een vrouw. Smoczyńska’s verhaal brengt de klassieke mythologie van sirenes tot leven, maar dan in een hedendaagse setting en met een intrigerende twist.

plot neemt een angstaanjagende wending wanneer Golden een Triton ontmoet, een ander zeewezen en zanger van een metalband. Hij onthult een noodlottige voorspelling: als Silver verliefd wordt en haar geliefde met iemand anders trouwt, zal ze in zee schuim veranderen. Als ze haar staart laat verwijderen, zal ze haar stem verliezen. Dit leidt tot een reeks tragische gebeurtenissen, waarbij Silver haar staart chirurgisch laat vervangen door benen om de liefde van Mietek te winnen, met alle gevolgen van dien.

The Lure
Still 'The Lure' via TMDB

“The Lure” maakte zijn debuut in Polen en ging vervolgens op internationale reis met vertoningen op vooraanstaande filmfestivals, waaronder het Sundance Film Festival en het Fantasia Film Festival in 2016. Als je op zoek bent naar een film die je meeneemt op een bijzondere reis vol muziek, mysterie en horror, zoek dan niet verder. “The Lure” is een absurde filmervaring die je absoluut gezien moet hebben.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen