The Nerd Shepherd

‘The Legend of Heroes: Trails of Azure’ – Een Must-Play voor Fans van Klassieke RPG’s

The Legend of Heroes: Trails of Azure, NIS America ©

‘The Legend of Heroes’-serie is een van de langst lopende RPG-franchises op de markt. De franchise heeft pas echt voet aan de grond gekregen sinds de release van ‘The Legend of Heroes: Trails of Cold Steels’. Trails of Azure wordt door veel fans die de Japanse versie hebben gespeeld aangeschreven als een van de beste in de serie!

Het enige curciale detail wat om te beginnen benoemd moet worden is het feit dat het een sequel is op ‘The Legend of Heroes: Trails from Zero’ en dat het wel aan te raden is om die game eerst te spelen om een béétje het verhaal te kunnen begrijpen. De game doet zeker in de eerste paar uur goed zijn best om het verhaal uit de vorige game nog eens voor te leggen aan de speler, wat dus fijn is als je ‘The Legend of Heroes: Trails from Zero’ niet gespeeld hebt.

The Legend of Heroes: Trails of Azure - NIS America ©
The Legend of Heroes: Trails of Azure - NIS America ©

De Game ziet er prachtig uit, waar veel RPGs de mist in gaan is het gebrek aan “character building”, dat doet ‘Legend of Heroes: Trails of Azure’ juist buitengewoon goed, het is dan ook niet vreemd dat ‘Legend of Heroes: Trails of Azure’ als een van de beste titels in de serie wordt genoemd. Lloyd, de hoofdpersonage is erg ‘likable’. De rest van de personages zijn iets minder memorabel te noemen maar wel sluiten ze goed aan bij het het grote geheel en versterken ze de character development van de hoofpersonage.

The Legend of Heroes: Trails of Azure - NIS America ©
The Legend of Heroes: Trails of Azure - NIS America ©

De gameplay is wat we gewend zijn van een klassieke RPG, met turn-based combat voelt de RPG-fan zich gelijk helemaal thuis in de wereld van ‘Legend of Heroes: Trails of Azure’. Herkenbare dungeon’s zijn kenmerkend te noemen, ook is er genoeg te doen naast de main questline. Zo zijn er bijvoorbeeld voldoende side-quests en geeft de game je zelfs de mogelijkheid om te koken!

Voor een game die oorspronkelijk op de PSP is uitgebracht ziet het er prachtig uit op de Switch. De audio is in het japans maar dat is alles behalve storend en past goed in de gehele vibe van de RPG.

Volg The Nerd Shepherd op Facebook en Twitter 

‘Legend of Heroes: Trails of Azure’ is een fijne, klassieke RPG met een goed verhaal, kenmerkende personages en genoeg te doen naast de main questline. De wereld ziet er adembenemend uit en is daarom een echte aanrader voor fans van de ouderwetse RPG’s. De audio is ook top en doet eer aan, aan de algehele vibe van de game!

‘The Legend of Heroes: Trails of Azure’ is vanaf vandaag beschikbaar voor PC, PS4 en Nintendo Switch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen