The Nerd Shepherd

Waargebeurde paranormale Netflix-documentaire wordt massaal bekeken

The Devil on Trial

Netflix heeft weer een kijkcijferkanon te pakken met de recente release van de documentaire “The Devil on Trial”. Deze huiveringwekkende vertelling over een gruwelijke moordzaak heeft meteen een plekje veroverd in de top 10 van de streamingdienst. De documentaire prijkt momenteel op een indrukwekkende tweede plaats, net achter de film “Black Lotus”.

Het intrigerende verhaal volgt Arne Cheyenne Johnson, die in 1981 werd beschuldigd van de moord op zijn huisbaas, Alan Bono, in het vredige dorp Brookfield, Connecticut. Deze moord, de eerste in bijna twee eeuwen in het dorp, bleek echter diepere wortels te hebben dan men zich kon voorstellen.

LEES OOK | 10 Verborgen Horror-pareltjes op Netflix voor Halloween

The Devil on Trial
Still 'The Devil on Trial' via TMDB

Het begon met de elfjarige broer van Johnson’s verloofde, David Glatzel, die beweerde dat hij ’s nachts werd lastiggevallen door een sinister figuur aan het voeteneind van zijn bed. In eerste instantie werden deze aangrijpende beweringen afgedaan als onzin, maar ze escaleerden razendsnel. David werd ’s nachts huilend wakker en beschreef angstaanjagende visioenen van een demon die hem kwelde. Zelfs een priester kon geen verlichting brengen in de duisternis die hun leven beheerste.

Het was op dat moment dat de beroemde paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren werden ingeschakeld. David begon angstaanjagend gedrag te vertonen, citeerde religieuze teksten in vreemde stemmen, en de situatie werd met de dag schrijnender. Johnson, die medelijden had met David, smeekte de demon om op hem over te springen om de jongen te bevrijden van zijn kwelling.

Enkele maanden later liep een ruzie tussen Johnson en Bono volledig uit de hand. Johnson stak zijn huisbaas maar liefst vijf keer met een mes en liet hem zwaargewond achter. Dit tragische incident leidde tot een rechtszaak waarbij de vermeende demonische bezetenheid van Johnson een opmerkelijke rol speelde in zijn verdediging.

The Devil on Trial’ neemt je mee op een beklemmende reis door dit verontrustende verhaal. Met beelden en getuigenissen die je kippenvel bezorgen, onthult de documentaire hoe het paranormale de werkelijke wereld binnendringt en de loop van gebeurtenissen volledig kan ontwrichten.

Deze Netflix-documentaire, die nog lang nadreunt in je gedachten, bewijst maar weer eens dat het ware kwaad soms niet alleen in de schaduwen huist, maar ook in de diepste uithoeken van de menselijke ziel. ‘The Devil on Trial’ is nu beschikbaar voor alle dappere zielen die de spanning en het mysterie willen omarmen. Durf jij het aan?

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Comments 1

 1. Mireille says:

  Mwa… zo ongeloofwaardig die zogenaamde “bezetenheid”.
  De Warrens waren op geld beluste kwakzalvers die veel schade in dit gezin hebben aangericht.
  Johnson had zichzelf niet in de hand en is gewoon een moordenaar die zijn eigen verantwoordelijkheid niet wil nemen.
  Niks paranormaals aan aan dit hele verhaal.
  Viel zwaar tegen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen