The Nerd Shepherd

Take-Two Interactive hint naar een releasedatum voor het vervolg van grootste gamefranchise aller tijden: “Grand Theft Auto 6”

Grand Theft Auto V

Uitgever Take-Two Interactive heeft een sterke hint gegeven over de mogelijke releasedatum voor het vervolg van de grootste gamefranchise aller tijden: Grand Theft Auto 6. De kans is groot dat de game volgend jaar al te spelen is. In het jaarlijkse financiële verslag deelde Take-Two de verwachtingen voor de komende jaren, waaronder een enorme vooruitblik voor de fiscale jaren van 2025 (die start in april 2024) en 2026. 

Zo is te lezen: “Vooruitkijkend is het fiscale jaar van 2025 een veel belovend jaar voor ons bedrijf. De afgelopen jaren hebben we ons bedrijf voorbereid om een ongelooflijk uitgebreide reeks projecten uit te brengen waarvan wij geloven dat ze ons bedrijf naar nog grotere hoogten van succes zullen leiden.” De uitgever verwacht deze nieuwe fase in te gaan door “meerdere baanbrekende titels uit te brengen” die volgens het persbericht “nieuwe standaarden zullen stellen in de industrie”, waarmee ze meer dan $8 miljard aan Netto Boekingen en meer dan $1 miljard aan inkomsten verwachten te behalen. “We verwachten dit momentum voort te zetten door nog hogere operationele resultaten te behalen in fiscaal jaar 2026 en daarna.”

LEES OOK: “Project Nightmares Case 36: Henrietta Kedward” Review door Sid Lukkassen

Hoewel Take-Two hier niet expliciet Grand Theft Auto noemt, is het moeilijk voor te stellen dat een andere franchise dit werk voor hen doet. Om een doel van $8 miljard te bereiken, zou Take-Two bijna twee keer zoveel games moeten uitbrengen als ze historisch gezien hebben gedaan, of op zijn minst één absolute wereldhit moeten uitbrengen. Opmerkelijk genoeg verwacht Take-Two het jaar daarna nóg betere resultaten te behalen, iets wat onmogelijk lijkt zonder iets als GTA Online. Het is moeilijk voor te stellen dat een andere franchise, of zelfs meerdere nieuwe games gecombineerd, dit soort cijfers kunnen behalen.

Grand Theft Auto V
Still 'Grand Theft Auto V' via TGDB

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen