The Nerd Shepherd

SWAT-acteur gaat via Social Media door het lint na cancelen show: “Canceling SWAT is a f***ing mistake!”

Shemar Moore, hoofdrolspeler van de serie SWAT, heeft via sociale media een gepassioneerde video geplaatst waarin hij zijn teleurstelling uit over hoe de beslissing om de serie stop te zetten is genomen, een dag nadat CBS dit heeft aangekondigd.

Vrijdag onthulde het netwerk dat de serie, waarin Moore sinds de lancering in november 2017 de rol van LAPD Sgt. Daniel “Hondo” Harrelson speelt, niet zal terugkeren na de finale van seizoen zes op 19 mei. De serie, een vernieuwde versie van de gelijknamige serie uit de jaren zeventig, vergrootte daadwerkelijk het totale publiek in vergelijking met het voorgaande seizoen, gemiddeld 6,82 miljoen kijkers.

“Het slaat nergens op,” zei Moore over de annulering in een Instagram-video die zaterdag werd geplaatst. “We hebben niets verkeerd gedaan. We hebben alles gedaan wat er van ons werd gevraagd.”

Still 'SWAT' via TMDB
Still 'SWAT' via TMDB

Moore prees de kijkcijfers van de show in de afgelopen twee jaar. De oud-Criminal Minds-acteur benadrukte ook dat hij de enige Afro-Amerikaanse mannelijke hoofdrolspeler is op de reguliere televisie, exclusief streaming of kabel. “SWAT is de meest diverse show op CBS,” zei Moore. “CBS kreeg veel kritiek op het gebrek aan diversiteit toen ik werd ingehuurd om Hondo in SWAT te spelen. Als ik dit bericht plaats, en dat ga ik doen, dan krijg ik veel problemen met CBS. Ze zijn geweldig voor me geweest gedurende 26 van mijn 29-jarige carrière. Maar om abrupt te horen dat je geannuleerd bent terwijl je ons de afgelopen week – en de week ervoor, en de week daarvoor – hebt laten geloven dat we op zijn minst afscheid konden nemen in seizoen zeven. En dan ineens hoor je: ‘Je bent klaar.'”

Moore zei dat er “veel politiek” in het spel was en verwees naar licentiekosten voor het project, dat een coproductie is van Sony Pictures TV en CBS Studios. Volgens Moore deelt hij zijn gedachten niet voor zijn persoonlijk gewin, maar uit bezorgdheid niet alleen voor zijn familie, maar voor iedereen die aan de show heeft gewerkt. Hij maakte duidelijk dat hij hoopt dat de machthebbers zullen beseffen dat er een fout is gemaakt en dat de serie kan doorgaan.

Moore zich ook vooral tot zijn fans. “Ik vraag mijn vrienden, mijn fans en de rest van de wereld wie mij volgt: laat je horen! Laat ze weten dat het cancelen van SWAT een F***ing fout is!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen