The Nerd Shepherd

Legendarische debuutfilm van Satoshi Kon draait na 25 jaar opnieuw in de Bioscoop

Perfect Blue

Meer dan 25 jaar na de release van de baanbrekende debuutfilm “Perfect Blue” door de legendarische regisseur Satoshi Kon, staat deze iconische psychologische thriller klaar om opnieuw het witte doek te veroveren in een gloednieuwe digitale versie. Voor degenen die al vertrouwd zijn met de meesterwerken van Satoshi Kon, zoals “Paprika” en “Paranoia Agent,” zal de terugkeer van “Perfect Blue” ongetwijfeld een reden tot opwinding zijn.

De film neemt ons mee in het leven van Mima, een opkomende popster die na een succesvolle muzikale carrière besluit te stoppen met zingen en in plaats daarvan haar carrière wil voortzetten als actrice en model. Haar besluit om deze drastische verandering door te voeren wordt echter niet met open armen ontvangen door haar trouwe fanbase, die nog niet klaar is om afscheid te nemen van hun idool.

LEES OOK | Complete chaos bij startsein The Hunger Games in nieuwe teaser van “The Ballad of Songbirds & Snakes”

Perfect Blue
Still 'Perfect Blue' via Periscoop Film

Haar begeleiders en medewerkers belanden al snel in een onheilspellende reeks gebeurtenissen, waardoor de sfeer in de film transformeert in een beklemmende en sinistere ambiance. De grens tussen realiteit en fictie vervaagt als Mima wordt geconfronteerd met angstaanjagende gebeurtenissen, zowel in de tastbare fysieke wereld als in de virtuele wereld van het internet.

Terwijl Mima’s belager haar geleidelijk nadert, groeit de dreiging die hij met zich meebrengt tot een angstaanjagend en verontrustend niveau, verder dan wat Mima ooit voor mogelijk had gehouden. Satoshi slaagt erin de kijker mee te nemen op een verwarrende en verontrustende reis door de psyche van de hoofdpersoon, waarbij de grenzen tussen realiteit en waanvoorstellingen voortdurend vervagen.

Perfect Blue
Still 'Perfect Blue' via Periscoop Film

Met de aankomende heruitgave van “Perfect Blue” in een state-of-the-art digitale restauratie, wordt zowel een nieuwe generatie filmliefhebbers als degenen die de film eerder hebben ervaren, de gelegenheid geboden om zich opnieuw onder te dompelen in dit meesterwerk. Vanaf aanstaande donderdag draait de film in de bioscoop!

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen