The Nerd Shepherd

Nintendo’s grootste franchise na Super Mario op weg naar een filmadaptatie!?

Still 'Legend of Zelda: Tears of the Kingdom' via TGDB

De makers van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom hebben aangegeven dat ze graag zouden zien dat The Legend of Zelda de volgende Nintendo-franchise wordt die een verfilming krijgt. Dit werd duidelijk in een interview met Polygon, waarin producent Eiji Aonuma en regisseur Hidemaro Fujibayashi vertelden dat ze interesse hebben in een verfilming van het populaire videospel.

Hoewel de recent uitgebrachte Super Mario Bros. Movie een groot succes was in de bioscopen, heeft Nintendo CEO Shuntaro Furukawa in een gesprek met investeerders aangegeven dat het bedrijf momenteel niet van plan is om overhaast een verfilming van een van hun andere populaire spellen te produceren. Desondanks heeft Fujibayashi laten weten dat de wens van de fans erg belangrijk is en dat als zij genoeg interesse tonen, Nintendo mogelijk toch een The Legend of Zelda-film zal produceren.

Still 'Legend of Zelda: Tears of the Kingdom' via TGDB
Still 'Legend of Zelda: Tears of the Kingdom' via TGDB

The Legend of Zelda is een van Nintendo’s meest bekende en succesvolle franchises na Super Mario. Het eerste videospel in de serie, genaamd The Legend of Zelda, werd in februari 1986 uitgebracht. Het verhaal draait voornamelijk om Link, een dappere jongeman van de elf-achtige Hylian-ras, en prinses Zelda, een magische prinses die de sterveling-incarnatie is van de godin Hylia. Samen strijden zij tegen de kwaadaardige oorlogsheer Ganon om het magische land van Hyrule te redden. Het nieuwste videospel in de serie, The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, is op 12 mei 2023 uitgebracht voor de Nintendo Switch.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen