The Nerd Shepherd

Nieuwe Pokémon live-action serie “PokéTsume” lijkt één groot Japans cringe-fest

PokéTsume

Na het succes van de live-action film “Detective Pikachu,” keken velen vol verwachting uit naar de allereerste live-action Pokémon-serie met de naam “PokéTsume.” Nu de trailer is vrijgegeven, heeft de serie echter Pokémon-fans aanzienlijk teleurgesteld.

De serie, gebaseerd op de klassieke Pokémon-game “Pokémon Red”, lijkt op basis van de eerste beelden te ontbreken in diepgang waarbij we een verhaal voorgeschoteld krijgen dat de verwachtingen niet lijkt waar te maken. Althans, niet voor de westerse markt. “PokéTsume” lijkt een beetje op de Japanse versie van Goede Tijden Slechte Tijden met een Gameboy game als rode draad in de serie. 

PokéTsume
Still 'PokéTsume' via PokéTsume

In “PokéTsume” krijgt Madoka Agaki (gespeeld door Nanase Nishino) Pokémon Red als een cadeau van haar moeder om stress te verminderen. De serie probeert te laten zien hoe dit videospel haar persoonlijke ontwikkeling beïnvloedt, maar helaas komt dit concept geforceerd en weinig boeiend over. Hoewel het idee van persoonlijke groei via een oud videospel potentieel interessant had kunnen zijn, lijkt het in “PokéTsume” eerder op een ongemakkelijke vertoning.

In tegenstelling tot de levendige interactie tussen mensen en Pokémon in “Detective Pikachu” lijkt “PokéTsume” vast te zitten in een saai bedrijfsdrama. De serie laat de magie en diepte van de Pokémon-wereld volledig achterwege, wat teleurstellend is voor fans die hoopten op een overtuigende live-action Pokémon-ervaring.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen