The Nerd Shepherd

Makers delen fascinerende beelden van nauwelijks zichtbare demonische entiteit uit “The Exorcist: Believer”

The Exorcist: Bliever

In “The Exorcist: Believer,” een vervolg op de iconische horrorfilm “The Exorcist,” wordt de entiteit onthuld die verantwoordelijk is voor de behekste bezetenheid. Het blijkt te gaan om Lamashtu, een demonisch figuur uit de Mesopotamische mythologie. Helaas is deze entiteit maar nauwelijks te zien in de film, maar gelukkig hebben de make-upeffecten-ontwerpers nu hun gedetailleerde en fenomenale werk via Instagram gedeeld.

Het meest duidelijke beeld van Lamashtu zien we tijdens de climax van de exorcismescène, waarin de ouders een cruciale keuze moeten maken tussen het in leven houden van één van de twee meisjes die bezeten zijn door de entiteit. Helaas laten de beperkte schermtijd en vage mythologische verkenning van Lamashtu veel te wensen over in “The Exorcist: Believer.”

LEES OOK | Recensie: “The Exorcist: Believer” – Moderne Hervertelling van een Duivelse Klassieker

The Exorcist: Believer
Still 'The Exorcist: Believer' via Universal Nederland

De make-upeffecten-ontwerpers, die een volledig prothetisch pak en ingewikkelde details voor Lamashtu hebben gecreëerd, hebben met trots hun werk gedeeld via Instagram waardoor we gelukkig alsnog een beter beeld krijgen van de demonische entiteit.

In de Mesopotamische folklore stond Lamashtu bekend als een vrouwelijke demon die berucht was vanwege het terroriseren van zwangere vrouwen tijdens de bevalling, waarbij pasgeborenen haar favoriete slachtoffers waren. Helaas worden deze aspecten van de mythologie van Lamashtu niet verkend in de film.

Het blijft onzeker of toekomstige vervolgen dieper zullen ingaan op het karakter van Lamashtu. Het speciale effectswerk verdient in ieder geval meer aandacht en schermtijd dan het tot nu toe heeft gekregen. De film benut de rijke mythologische achtergrond van Lamashtu niet volledig, waardoor het publiek achterblijft met een intrigerende maar onderontwikkelde weergave van de demonische entiteit.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen