The Nerd Shepherd

LEGO lanceert Epische Harry Potter-set: “Gringotts Wizarding Bank” binnenkort verkrijgbaar

Goudgrijp Tovenaarsbank – Verzameleditie

Stap in de betoverende wereld van Harry Potter met de indrukwekkende LEGO Harry Potter “Gringotts Wizarding Bank set”. Deze unieke bouwervaring neemt je mee naar de beroemde tovenaarsbank en biedt eindeloze mogelijkheden. Ontdek de magie van Gringotts Bank terwijl je de iconische scènes uit Harry Potter and the Deathly Hallows herbeleeft.

De set bestaat uit de majestueuze Gringotts Bank en de imposante kluis, die dienstdoet als basis voor de bank. Op het dak van de bank kan de angstaanjagende draak, ook wel bekend als de Ukrainian Iron Belly, worden bevestigd om de waardevolle schatten te bewaken.

Goudgrijp Tovenaarsbank – Verzameleditie
Foto 'Goudgrijp Tovenaarsbank – Verzameleditie' via LEGO

Groots, gedetailleerd en mysterieus

De Gringotts Bank zelf is een meesterwerk op zich. Het is een groot wit gebouw, trouw aan de films, met een gedetailleerd interieur dat tot in de kleinste details is uitgewerkt. Betreed de bank en verken de mysterieuze gangen, ontmoet de goblin bankiers en waag je aan het avontuur van het beroven van de kluis. De kluis herbergt een functionele mijn, compleet met een mijnwagen die stopt bij verschillende kerkers. Ontdek wat voor schatten er verborgen liggen in de diepten van de bank en voel de spanning van het onbekende.

Goudgrijp Tovenaarsbank – Verzameleditie
Foto 'Goudgrijp Tovenaarsbank – Verzameleditie' via LEGO

Koppelbaar met Diagon Alley

Wat deze set echt bijzonder maakt, is de mogelijkheid om de Gringotts Bank, de kluis, de mijn en de draak los te koppelen. Hierdoor kun je de LEGO 75978 Diagon Alley-set verbinden met de Gringotts Bank en een volledige en meeslepende tovenaarswereld creëren. Laat je verbeelding de vrije loop en breng het magische Diagon Alley tot leven. Bij deze set zijn maar liefst 13 minifiguren inbegrepen, elk met hun eigen unieke karakter. Sluit je aan bij Harry Potter, Rubeus Hagrid, Dragomir Despard, Ron Weasley, Bellatrix Lestrange, Hermione Granger, Griphook, Bogrod, Ricbert, een Death Eater, twee goblin bankiers en twee bewakers in hun strijd om de schatten van Gringotts te beschermen of te bemachtigen.

LEES OOK | “Dobby the House-Elf”, één van de meest iconische personages uit de Harry Potter-franchise, krijgt zijn eigen LEGO set!

Foto 'Goudgrijp Tovenaarsbank – Verzameleditie' via LEGO

Indrukwekkend prijskaartje

Deze opmerkelijke LEGO Harry Potter 76417 Gringotts Wizarding Bank-set mag dan wel een waar meesterwerk zijn, het prijskaartje is eveneens indrukwekkend. Met een adviesprijs van €429,99 behoort het tot de hogere prijsklasse van LEGO-sets. Dit plaatst het in het rijtje van andere exclusieve en prijzige bouwervaringen, zoals de eerder uitgebrachte Lord of the Rings-set. Voor meer gedetailleerde informatie over deze buitengewone set kun je terecht op de officiële LEGO-website.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen