The Nerd Shepherd

“Insidious: The Red Door” markeert het einde van een 13-jarige iconische franchise

Still 'Insidious: The Red Door' via TMDB

Insidious: The Red Door markeert het einde van een iconische franchise die 13 jaar geleden begon met de release van de eerste baanbrekende film. De makers James Wan en Jason Blum nemen afscheid van de Insidious-serie met dit vijfde en laatste hoofdstuk, dat tevens het regiedebuut is van Patrick Wilson, een van de sterren van de franchise.

Wilson wordt nu ook wel de “Scream King” genoemd vanwege zijn belangrijke rol in The Conjuring-serie, die ook door Wan is gecreëerd. Zoals duidelijk wordt, speelt het thema familie een belangrijke rol in de Insidious-saga, zowel voor als achter de camera. Naast Wan en Blum als producenten van de franchise, heeft oorspronkelijke scenarioschrijver Leigh Whannel elk van de films geschreven en regisseerde zelfs Insidious: Chapter 3. Voor dit laatste vervolg heeft Whannel het verhaal ontwikkeld in samenwerking met Scott Teems, een schrijver bij Blumhouse die ook betrokken is bij het schrijfteam van The Exorcist: Believer, die deze oktober uitkomt.

Still 'Insidious: The Red Door' via TMDB
Still 'Insidious: The Red Door' via TMDB

Insidious: The Red Door is een rechtstreeks vervolg op Chapter 2 (aangezien de derde en vierde films prequels zijn). Tien jaar na de gebeurtenissen van de tweede film worden de Lambert-familie achtervolgd door onderdrukte herinneringen en groeien ze uit elkaar. Josh (Wilson) en Renai (Rose Byrne) zijn gescheiden en delen de voogdij over hun twee zoons, Dalton (Ty Simpkins) en Foster (Andrew Astor). Wanneer Dalton besluit zijn weg te volgen als kunststudent en naar de Ivy League-universiteit aan de oostkust te verhuizen, slaagt Josh er niet in zichzelf als liefhebbende vader te bewijzen. Nu de vervreemde Dalton eindelijk volwassen is en op eigen benen staat, zien de demonen uit zijn verleden dit als een kans om zijn lichaam terug te nemen. 

LEES OOK | Bekijk de adembenemende nieuwe trailer van “Killers of the Flower Moon” met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro!

In een recent interview heeft Jason Blum zijn gedachten gedeeld over de Insidious-franchise en bevestigd dat “Insidious: The Red Door” voorlopig de laatste film zal zijn. “Het is misschien geen eeuwige rust, maar het zal zeker een lange rustperiode worden.” Blum voegde eraan toe dat als er over 10 jaar iemand met een goed idee komt, ze altijd openstaan voor een vervolg van de franchise. Hij benadrukte echter dat op dit moment geen plannen zijn voor een zesde deel, in tegenstelling tot voorgaande Insidious-films waarbij wel concrete plannen waren.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen