The Nerd Shepherd

“The Empire Strikes Back”-producent Howard Kazanjian haalt uit naar Disney

The Empire Strikes Back

Als producent van iconische films zoals The Empire Strikes Back, The Return of the Jedi, Raiders of the Lost Ark, en nog veel meer, heeft Howard Kazanjian een blijvende stempel gedrukt op de filmindustrie. Maar de recente sequel trilogy van Star War heeft de legendarische producent doen fronzen. Volgens Kazanjian ontbrak het de filmmakers achter deze films aan een diepgaand begrip van het verhaal.

In een interview uit het late J.W. Rinzler’s boek “Howard Kazanjian: A Producer’s Life,” deelde Kazanjian zijn bedenkingen over de manier waarop de sequels werden aangepakt. “Over het algemeen denk ik dat de filmmakers achter The Force Awakens en The Last Jedi het verhaal niet begrepen,” merkte hij op. Dit is een opvallende uitspraak, aangezien Kazanjian zelf zo’n cruciale rol speelde bij het tot leven brengen van de originele trilogie.

LEES OOK | Guillermo del Toro bevestigt: Geannuleerde Star Wars film draaide om Jabba the Hutt

Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Still 'Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi' via TMDB

Hij ging verder met zijn kritiek, waarbij hij benadrukte: “Ze begrepen niet wat een Jedi Knight precies inhield. Dat is de eenvoudigste manier om het te zeggen. Skywalker is het verhaal, en ik denk dat dat is waar ze tekortschoten. Ik heb het niet alleen over Mark Hamill als Skywalker. Het gaat om het algehele psychologische verhaal van Skywalker en natuurlijk de Jedi Knights. De fervente fans weten meer over het verhaal dan de filmmakers zelf.”

Wat Kazanjian benadrukt, is de essentie van het Star Wars-universum: de diepgaande mythologie en psychologie van personages zoals Luke Skywalker en de Jedi. Het zijn deze elementen die de franchise tot een cultureel fenomeen hebben gemaakt. De sequels hebben echter soms het gevoel gegeven dat ze oppervlakkig waren en de diepgang misten die fans zo waarderen.

Kazanjian’s kritiek herinnert ons eraan dat het begrijpen van het erfgoed van Star Wars cruciaal is voor het maken van films binnen deze geliefde franchise. Het is niet alleen een kwestie van het recreëren van iconische personages en ruimteschepen, maar van het vastleggen van de kernwaarden en emotionele diepgang die de originele trilogie zo geliefd maakten.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen