The Nerd Shepherd

NTR kondigt tweede seizoen van “Het Verhaal van Nederland” aan

Het Verhaal van Nederland

In een verrassende aankondiging tijdens de najaarspresentatie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft de Nederlandse omroep NTR het vervolg op de veelgeprezen serie ‘Het Verhaal van Nederland’ onthuld. Deze nieuwe reeks zal zich concentreren op het eerbiedwaardige vorstenhuis Oranje-Nassau. Het eerste seizoen van ‘Het Verhaal van Nederland’ was in 2022 een kijkcijferkanon met wekelijks tussen de 1,5 en 2 miljoen trouwe kijkers, en het lijkt erop dat deze historische saga nog lang niet is uitverteld.

Het koninklijke verleden

“Het Verhaal van Nederland: Oranje-Nassau” zal, volgens een beknopte verklaring, diep duiken in het verhaal van een vorstenhuis dat zowel helden als zwarte schapen heeft voortgebracht, figuren die soms worden verguisd en dan weer op handen worden gedragen. Deze fascinerende reis door de geschiedenis, zowel binnen als buiten de Nederlandse grenzen, zal wederom worden geleid door de charismatische verteller Daan Schuurmans. Interessant is dat de NTR al plannen smeedt voor een derde seizoen, waarin ze grondiger willen ingaan op de uitgebreide geschiedenis van Amsterdam. 

LEES OOK | 10 Meeslepende Slavernij-films die ons Bewustmaken van Onze Geschiedenis

Opnames in de oranjezaal van Huis ten Bosch

Een bijzonder aspect van deze aankondiging is dat de NTR toestemming heeft gekregen om opnames te maken in de betoverende Oranjezaal van Huis ten Bosch, een zeldzame gebeurtenis op zich. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft hierover bericht en benadrukte dat het buitengewoon ongebruikelijk is om filmopnames in de paleizen van de Oranjes toe te staan. “Op verzoek van de NTR zijn er opnames gefaciliteerd in de Oranjezaal en de archieven van de Koninklijke Verzamelingen,” aldus de RVD. “Het betreft hier een volledig onafhankelijke historische productie waar de RVD geen invloed op heeft gehad.”

Dit aankomende seizoen belooft een ongekende reis te worden voor geschiedenisliefhebbers, waarbij de schijnwerpers worden gericht op het verleden van Nederland en het fascinerende koninklijke erfgoed van het Huis van Oranje-Nassau. Als we teruggaan naar de geschiedenis van het land, biedt “Het Verhaal van Nederland: Oranje-Nassau” een unieke gelegenheid om te begrijpen hoe helden en schurken, triomfen en tragedies, de koers van een natie hebben gevormd.

Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via FacebookTwitter en Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest Gelezen