Veteranen uit de game-industrie bekend van The Witcher en Cyberpunk 2077, bundelen hun krachten in de nieuwe gamestudio: "Blank."

Games
woensdag, 31 mei 2023 om 15:23
wybrana
Vandaag kondigde een groep veteranen uit de game-industrie, met ervaring in iconische titels zoals de The Witcher-serie en Cyberpunk 2077, officieel hun visie aan voor een gedurfde nieuwe gamestudio: Blank. Met behulp van hun jarenlange ervaring gaan ze aan de slag met een schone lei en zijn ze vastbesloten om prachtig vormgegeven games en unieke ervaringen aan spelers te bieden.
Samen met de onthulling van de studio gaven de medeoprichters van Blank. een voorproefje van het nog niet aangekondigde project van de studio - een op personages gerichte game die zich afspeelt in een apocalyptische wereld.
De medeoprichters van Blank. zijn onder andere Mateusz Kanik (CD Projekt Red) in de rol van game director, Jędrzej Mróz (CD Projekt Red) en Marcin Jefimow (CD Projekt Red, 11 Bit Studios) als uitvoerende producenten, en Mikołaj Marchewka (Rookiez from Warsaw S.A) als managing director. De oprichters hebben een uitzonderlijk team van ontwikkelaars samengebracht: Michal Dobrowolski (CD Projekt Red) treedt toe als design director, Artur Ganszyniec (CD Projekt Red, 11 Bit Studios) als narrative director, en Grzegorz Przybyś (Division 48 Studio, Artificer) als art director.
blank concept art 1024x576
Concept Art' via Blank. Game Studios
Jędrzej Mróz, medeoprichter en uitvoerend producent van Blank., deelde hoe het team van plan is om game-ontwikkeling aan te pakken en de studio op te schalen: "In al die jaren dat we games hebben gemaakt, hebben we gezien hoe belangrijk het is om inspirerende ideeën te combineren met een goed gedefinieerd kader, dat wordt ondersteund door een sterk team en een realistisch budget. We zijn toegewijd aan een ambachtelijke kwaliteit en het runnen van de studio op een duurzame manier. We zijn van plan om de omvang van onze projecten te vergroten naarmate we het team en de mogelijkheden ervan uitbreiden."
Genoten van het artikel? Trakteer ons op een (virtuele) koffie of steun The Nerd Shepherd door ons te volgen via Facebook en Twitter!